Erbaş, çeşitli ziyaretler için geldiği Niğde'de, Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde öğle namazı kıldı, sonrasında da cenaze namazı kıldırdı.

Daha sonra Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'i ziyaret eden Ali Erbaş, burada yaptığı açıklamada, göreve başladığından itibaren Kur'an kursları ve camilere gözlerini çevirdiğini söyledi.

Son 3 seneye kadar Kur'an kurslarının durumunun iyi olmadığını belirten Erbaş, "Kur'an kurslarımız 2-3 seneye kadar iyi durumda değildi ama şu

anda hamdolsun. Bundan sonra Kur'an kurslarına daha da önem vermek gerekiyor.

Onların sayısını ne kadar artırabilirsek o kadar iyi olur. Artık illerimizde cami sıkıntısı olmaması gerekiyor. Tabii camiler sadece namaz kılınan yerler değil. Mahalledeki çocukların küçük yaşlardan itibaren din eğitimi aldığı yerlerdir. Dolayısıyla hiçbir şehrimizde hiçbir mahalle camisiz kalmamalı." diye konuştu.

Ali Erbaş, daha sonra Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan'ı makamında ziyaret etti.

Erbaş, burada yaptığı konuşmada ise Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaretten çok etkilendiğini dile getirdi.

Ömer Halisdemir'in gözünü kırpmadan şehit olacak ruha sahip biri olduğunu vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şunları kaydetti:

"İnşallah şehit Ömer Halisdemir'in kabrinin bulunduğu yer ve kabri çok ziyaret edilen bir yer haline gelir. Yani bizim örnek insanları rol model insanları çocuklarımıza, gençlerimize tanıtmamız gerekiyor. Şehitlik konusunda da rol model olmuştur şehit Halisdemir. Burada üniversiteye isminin verilmiş olması, çeşitli camilere ya da çeşitli müesseselere isminin verilmiş olması bu da önemli. Yani o ruhu insanlarımıza, gençlerimize aşılama noktasında bir vasıtadır, bir vesiledir. Türkiye'de onun şehit olmasından itibaren doğan çocuklardan 'Ömer Halis' ismi verilenlerin sayısı 60 bini geçmiş durumda, 67 bin olduğu söyleniyor. Bu 1,5 sene içerisinde doğan çocuklara 'Ömer Halis' ismi verilmiş. Ben de torunuma 'Halis' ismini verdim. Bu da çok önemli, yani bizim

milletimiz şehidine böyle sahip çıkıyor. Onun gibi torunlarım olsun, onun gibi çocuklarım olsun, böyle kahraman, böyle yiğit çocuklarım, torunlarım olsun düşüncesiyle yeni doğan çocuklara onun ismini veriyor ki 67 bin rakamı hakikaten büyük bir rakam. Cenabı Hak ruhunu şad eylesin."