Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliğinde yapılan Encümen üyeleri toplantısına Birlik Başkanı Salih Bankoğlu, Encümen Üyeleri Ahmet Karaoğlu, Mehmet Cahit Kaya, Mehmet Çınar ve Ercüment Alkaner ile birlik avukatı Mutlu Karaçam katıldı. Encümen toplantısı öncesinde kısa bir konuşma yapan DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu oluşturulan yeni encümenin hayırlı çalışmalar yapması temennisinde bulunurken “Geçen ilk dönemimizde encümen ve birlik üyelerimizle güzel çalışmalar yapmaya çalıştık. İlk dönemimiz acemi dönemimizdi. 2.Dönem için tecrübe kazandık ve bu sürede deneyimler elde ettik. Bu dönemde de tecrübelerimizi paylaşarak Didim adına ve birliğimiz adına güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” dedi.
Konuşmanın ardından gündeme geçilirken, ilk gündem maddesinde ise Encümen toplantısının yapılacağı gün ve haftalar kararlaştırıldı. Buna göre DİTAB Encümen toplantısının her ayın 2. ve 4. haftalarında Çarşamba günü saat 10:00’da yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.
Gündemin bir diğer maddesinde ise 2012 Turizm fuarlarında kullanılacak materyaller konusu ele alındı. Birlik Başkanı Salih Bankoğlu, 2012 yılındaki yurt içi ve yurt dışı fuarları için bu yıl otel rehberi de hazırlattıklarını kaydederek, “Bu rehberin 10 bin tanesi Türkçe, 5 Bin tanesi İngilizce olarak hazırlandı. Bunun dışından kitap ayracı, kalem, bardak ve çanta da bu fuarlarda materyal olarak dağıtılacak. Bunların hazırlığını da yapıyoruz” dedi.
GEKAYA TAM DONANIMLI EĞİTİM SALONU PROJESİ
Gündemde GEKA’ya sunulması planlanan projelerde ele alındı. Birlik Başkanı Bankoğlu Birlik tarafından daha önce GEKA’ya sunulan projelerin kabul edilmediğini söylerken “Bu dönemde GEKA, teknik projelerle ilgili projeleri kabul ediyor. Biz de bu çerçevede daha önce hazırladığı projeleri GEKA tarafından kabul edilmiş profesyonel bir firmayla bu anlamda görüşme yaptık. Bu projemiz İtfaiye binası içerisinde yer alan ve eğitim çalışmalarında kullanılan salonun tam donanımlı hale getirilmesi hususuydu. Bu teknik projelere GEKA 20 Bin ila 75 Bin TL arasında destek veriyor. Biz de bu salonu tam donanımlı hale gelmesi için proje hazırlattık. Son durumunu bu hafta içerisinde firma yetkilileri ile görüşeceğiz. Müracaat tarihi son gün 10 Ocak, Bu tarihe kadar başvurumuzu yapacağız. Bu projede eğitim salonunun bilgisayarla donatılması ve projeksiyon cihazı alımı yapılmasını ön görüyoruz. Bu salonunda Turizm sektöründe çalışanların eğitim verilmesi amacı güdülüyor” şeklinde konuştu.
TURİZM TESİSLERİNE ÇAĞRI
Gündem de ayrıca birlik tarafından toplanan üye aidatları konusu görüşülürken Birlik Başkanı Bankoğlu üye olan kamu kurumlarında bu sorunun yaşanmadığını söylerken turizm tesislerinden yakındı. Bankoğlu bazı turizm tesislerinin aidatını ödemesine rağmen bazılarının tebligat ve yazılara rağmen aidatlarını ödemediğini belirterek, bu tesislere aidatlarını ödeme konusunda çağrıda bulundu.