AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, CHP'li Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belge ile ilgili olarak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takipsizlik kararı verdiğini belirtti.
Dişli, TBMM'de AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, iddialara cevap verdi.

Dişli, sözü edilen arsa ile ilgili ilk imar değişikliğinin CHP'li Silivri Belediye Başkanı döneminde yapıldığını söyledi.

Dişli, Silivri Belediyesi'nin sözkonusu alana 11 Mayıs 2007 tarihinde 1/1000 harita tadilatı izni verdiğini hatırlatarak, "Silivri'deki imar değişikliğiyle ilgili olarak ben hiç kimseyle görüşmedim, hiç kimseren ricada bulunmadım, Silivri Belediye Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı veya Meclis üyesi ile görüşmediğini ve ricada bulunmadım" dedi. Dişli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kendisini aramadığına dair açıklama yaptığını, Silivri Belediyesi'nin de bu yönde basın açıklaması olduğunu hatırlattı.

Dişli, gayrimenkulün satışının uluslararası haber ajanslarında dahi haber olduğunu belirtti. Resmi satışta da fiyatın açık olduğunu ve vergilendirildiğini ifade etti.

Bu konuları gündeme getirenin Aziz Sezginer olduğunu, Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tapu iptal davası açtığını ve daha sonra davasından vazgeçtiğini söyledi. Dişli, Silivri, 2. Sulh Mahkemesi'nin davanın reddine karar verdiğini söyledi.

Aziz Sezginer'in Mehmet Karasu ile mahkeme huzurunda anlaşmaya vardıklarının altını çizen Dişli, Mehmet Karasu'dan parasını aldığını söyledi.

Aziz Sezginer'in Mehmet Karasu'dan ilave hak talebinde bulunduğunu ve daha sonra bunu mahkemeye taşıdığını kaydeden Şaban Dişli, Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevsizlik kararı vererek, Silivri Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı inceleme sonucunda 8 Ağustos 2008 tarihinde takipsizlik kararı verdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun belgeyi 11 Ağustos tarihinde açıklamasının anlamlı olduğunu ifade eden Dişli, Aziz Sezginer'in Mehmet Karasu'ya giderek ek ödeme yapmadığı taktirde belgeleri CHP'ye vereceğini açıkladığını vurguladı. Sezginer, parayı çok seven Sezginer'in bu belgeleri Kılıçdaroğlu'na kaç paraya sattığını sordu.

Dişli, dosyanın 26 eki bulunduğunu ve sözkonusu belgenin bunlardan birisi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerin tamamının kendisiyle ilgisi olmadığını, bunun ne hukuka ve ne da ahlaka sığmadığını söyleyen Dişli, Silivri Belediyesi'nin aldığı bağışın kabulüne evet diyenlerin CHP'li belediye meclis üyeleri olduğunu hatırlattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da CHP'nin zaman zaman bu tür iddiaları gündeme getirdiğini hatırlatarark, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiğiyle ilgili açıklamaları hatırlattı.
Yenişafak