‘Disko’ işkencesinde hayatını kaybeden Uğur Kantar son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılan asker arkadaşı Soner Kandemir’in anlattıkları ise herkesin kanını dondurdu: “Güneşin altında oturuyordu. Su istedi. Engel oldular. 3 saat sonra kendinden geçmişti. 3 gün su vermemişler.”
 
Disko adı verilen disiplin koğuşunda gördüğü işkence sonucu vefat eden Uğur Kantar son yolcuğuna uğurlandı. Cenazede acı ve öfke vardı. Acılı aile, oğullarının işkence sonucu öldürüldüğünü belirtirken hiçbir askeri yetkilinin törene katılmamasına isyan etti.
 
4 çocuklu Kantar ailesinin tek erkek evladı olan Uğur, gözyaşları içerisinde uğurlandı. Aile askeri mahkemede devam eden ve iki kişinin tutuklandığı skandalı önce sivil yargıya ardından da AİHM’e götürmeyi planlıyor. Uğur’u son görenlerden biri olan asker arkadaşı Soner Kandemir de cenazedeydi. Kandemir Disko işkencesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kandemir, şöyle konuştu:
 
“Bir arkadaşıyla tartıştı diye bir hafta disiplin koğuşu cezası verilmişti. Muayenesini yaptırdık ve sapa sağlamdı. Sonra bir asteğmenle birlikte disiplin koğuşuna götürüp teslimettik. Bir hafta sonra saat 11’de almaya gittiğimizde Uğur güneşin altında oturuyordu. Bizden su istedi. Verecektik ama oradaki gardiyanlar bize engel oldu. Süresinin dolmadığını söylediler biz de saat 13’te almak için geri gittik. Uğur bu sefer sandalyenin üzerinde elleri kelepçeli ve kendinden geçmiş haldeydi. Ama bize ‘Buna inanmayın numara yapıyor’ dediler. Sedyeyle bize teslim ettiler ve ambulansla hastaneye kaldırdık. Cezaevindeki 30 kişi ifade verdi. Sonra öğrendik ki 3 gün su vermemişler ve feci şekilde dövmüşler. Güneş çarpması ve susuzluk dediler. 6 litre sıvı verdikten sonra vücut sıvıyı dışarı attı.”
 
Bu arada Kantar’ın yakınları, ‘Devlet nerede, oğlumuz askerde öldürüldü hiçbir yetkili niye yok, oğlumuzu devlet öldürdü’ diye tepki gösterdi. Acılı yakınları, görevli imam megafonla teskin etmeye çalıştı. Emniyet Camii’nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Kantar, Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda defnedildi.
 
BAŞBAKAN’IN KARDEŞİ DE KATILDI
 
Aynımahallede ikamet eden Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan da cuma namazı için geldiği camide törene iştirak ederek aileye başsağlığı diledi.
 
Komutan dalga geçti
 
Baba Aydın Kantar, oğlu Uğur Kantar’ın son olarak annesiyle internette konuştuğunu ve “İnşallah ‘disko’ya girmem buraya girenlerin hepsi özürlü çıkıyor” dediğini aktardı. Daha sonra çocuğundan bir haber alamadıklarını söyleyen acılı baba şöyle devam etti:
 
“Aradık ‘kampa gitti’ dediler. GATA’ya gönderdiklerinde ise çocuk ölüydü. Sonra bir hafta dövüldüğünü, aç bırakıldığını, işkence yapıldığını öğrendik. Çocuğumu öldürdüler. Komutan benle ‘Ebru Gündeş de güneş çarpması sonucu hasta oldu bir şey olmaz’ diye dalga geçti.”
 
Genelkurmay: Keşke hiç yaşanmasaydı
 
Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Baki Kavun, Kantar’ın vefatına üzüldüklerini söyledi. Kavun, “Keşke yaşanmasaydı” ifadesini kullandı. Kavun, baba Aydın Kantar’ın GATA’dabaşörtüsüsıkıntısı yaşadıklarına yönelik iddiasıyla ilgili ise şunları kaydetti:
 
“Erimizin babası GATA misafirhanesinde 65 gün, annesi 30 gün misafirimiz oldu. Başörtüsüyle ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Başka yakınları da GATA’da birkaç gün kaldı. Aile, tedavi sırasında gösterilen ilgi dolayısıyla doktorlarımıza birçok kez teşekkür de etti.”