Geçen yıl Nisan ayında Sosyal Güvenlik Yasası'na vardiya çıkışında düzenledikleri basın toplantısında tepki gösteren VF Ege Lee'de çalışan DİSK'e bağlı işçiler, izin almadan toplantı ve gösteri yasasına muhalefetten yargılanıyor. İşçiler fabrika önünde bulunan alanda basın açıklaması yapmış daha sonra fabrikadan Yenidoğan beldesinde bulunan servis araçlarına kadar yürümüştü. Yapılan eylem sonrasında işçiler ve DİSK Tekstil İş Sendikası temsilcilerinin ifadeleri alınmış ve soruşturma başlatılmıştı.
VF Lee Ege Fabrikası iş yeri temsilcisi Ümit Değirmenci ve DİSK Tekstil İş Sendikası Bölge Temsilcisi Halil Özmen başta olmak üzere yargılanan 52 işçi duruşmada haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.
DİSK Tekstil İş Sendikası Bölge Temsilcisi Halil Özmen, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Sosyal Güvenlik Yasasına tepki için vardiya çıkışında işçi arkadaşlarla iş yerimize ait fabrikanın önünde basın açıklaması yaparak yasaya tepki gösterdik. Anayasanın 34. Maddesi bize bu hakkı veriyor. Bizde yasaların tanıdığı hakkımızı kullandık. O açıklamadan birkaç gün sonra benzer açıklama şehir merkezinde de yapıldı. Anayasanın 34. Maddesi 'Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve
saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir' demekte."
Söke 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 52 iºçinin tek tek ifadeleri al?nd?. Duruºmay? CHP ?lçe Baºkan? Sevim ªahin, CHP Kad?n Kollar? Baºkan? Nurten Sukayar, ÖDP İlçe Başkanı Asaf P?narbaº?, ÇYDD Söke Baºkan? Nurten Sukayar, E?itim-Sen Söke Şube Başkan? Hayri Yaptaterek de izledi.
Duruşma, 19 Mart 2009 tarihine ertelendi