Ahilik Teşkilatının en önemli unsurlarından biri olan disiplin kurulu Aydın"da asırlar öncesinde olduğu gibi işletilmeye çalışılıyor. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Birliğin Disiplin Kurulu"nun bağımsız bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, mağdur olan her tüketicinin bu kurulda hakkını arayabildiğini söyledi.
Ahiliğin temel ilkelerinin uygulanması halinde hem esnafın hem de hizmet alan vatandaşın bir çok sıkıntısının kendiliğinden çözüleceğine inandığını kaydeden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, “Esnaf Odaları Birliği Disiplin Kurulu"nun verdiği cezayı da kimse bozamıyor. Hatır gönül ilişkilerinin hiçbir ehemmiyeti olmadığı bu kurulda meslekten men cezası alanlar bile oldu” dedi.
Bugün Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda bir araya gelen Disiplin Kurulu Üyeleri henüz soruşturması devam ettiği için içeriği açıklanmayan 2 dosyayı görüştü. En çok şikayetin, ulaşım, yanlış tamir ve gıda ürünlerinden geldiğini belirten Aydın Esnaf Odaları Disiplin Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Horsunlu Esnaf Odası Başkanı Bilal Şen, geçen yıllarda Aydın"da yüz kızartıcı bir suç işleyen ve bu suçu mahkemece onaylanan bir bayan esnafın meslekten men cezası aldığını belirterek “Bu kişi artık ömrü boyunca Türkiye"nin hiçbir yerinde esnaflık yapamayacak” dedi.
Bilal Şen Başkanlığındaki, Kuyucak Esnaf Odası Başkanı Zühtü Şengün, Güllübahçe Esnaf Odası Başkanı Hasan Toptay, Bozdoğan Esnaf Odası Başkanı Ender Öztürk ve Söke Manavlar Odası Başkanı Bülent Çalışkan"dan oluşan disiplin kurulu üyeleri, esnaf ve sanatkarla ilgili mağdur olan herkesin şikayetini değerlendirdiklerini ve suçlu bulunması halinde kurulun ağır cezalar verdiğini belirttiler.