Nogay tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybedince tutuklanan Köksal ifadesinde, "Olay günü dişim ağırdığı için ağzıma ağrıyı gidermesi için rakı dökmüştüm. Promil neden bu kadar yüksek çıktı, bilmiyorum" dedi.

Olay Canik İlçesi’nde 15 gün önce meydana geldi. İddiaya göre ehliyetsiz olan ve yüzde 85 oranında özürlü raporu bulunan Hasan Köksal, alkol aldıktan sonra babasına ait olan 55 FB 479 plakalı otomobile binerek yola çıktı. Sürücü Köksal, İlçenin Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki İlkadım Bulvarına geldiğinde, yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan emekli 6 çocuk babası Hasan Nogay’a çarptıktan sonra kaldırıma çıktı. Nogay hastaneye kaldırılırken, olay yerine gelen polisler Köksal’ın da hafif derece yaralandığı, özürlü ve 2.38 promil alkollü olduğunu tespit ederek gözaltına aldı.

Hastanede 5 gün polis gözetiminde tedavi edilen Hasan Köksal, taburcu edildikten sonra nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Buradaki ifadesinin ardından da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ÇARPTIĞI KİŞİ ÖLÜNCE TUTUKLAMA KARARI ÇIKARILDI
Kazada ağır yaralanan Hasan Nogay iki ameliyat geçirdikten sonra 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybedince, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı yüzde 85 özürlü olan ve ellerini kullanarak hareket edebilen Hasan Köksal hakkında tutuklama kararı çıkardı. Polis tarafından aranan ve kayıtlı adreslerde bulunamayan Köksal, bugün öğle saatlerinde Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek teslim oldu.

"DİŞİM AĞRIYORDU, RAKI DÖKTÜM"
Köksal, savunmasında kullandığı otomobilin babasına ait olduğunu söyledi. Kaza anında hızlı gitmediğini belirten Köksal, "Direksiyon aksamına elle kullanabilmem amacıyla vites, gaz, debriyaj ve fren kolları şeklinde aparatlar yaptım. Aracıda bu şekilde kullanıyordum. Olay günü de dişim ağırdığı için ağzıma ağrıyı gidermesi için rakı dökmüştüm. Promil neden bu kadar yüksek çıktı bilmiyorum. 40 kilometre hızla gidiyordum. Önce yoldan bir bayan karşıya geçti. Ardından bir erkek yola fırladı. Frene bastım, kurtarmak için direksiyonu kırdım. Yayada kaçmaya çalıştı. Ancak kaza oldu" diyerek tutuksuz yargılanmak istedi. Ancak tekrar nöbetçi mahkemeye sevk edilen Hasan Köksal, tutuklanarak cezaevine gönderdi.