13 –15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul"da yapılan TUSKON Afrika 3. Dış Ticaret Köprüsü Programına katılan ve önemli girişimlerde bulunan Nazilli Sanayici ve İşadamları Derneği (NASİAD) Üyeleri 17 -18 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan TUSKON – Asya – Pasifik Dış Ticaret Köprüsü programına hazırlanıyor. İstanbul WOW kongre merkezinde yapılacak olan programa 21 ülkeden toplam 465 işadamının katılacağı belirtildi.
Geçtiğimiz ay İstanbul"da yapılan TUSKON Afrika 3. Dış Ticaret Köprüsü programına katılan başta Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan olmak üzere NASİAD Başkanı Nuri Elmalı ve dernek üyesi işadamları, Afrika" daki 54 ülkeden bin 80 işadamı ile Türkiye"den 2 bin işadamı katılmıştı. Nazilli"den 11 işadamı açtıkları iki stand ile çalışmalarını gerçekleştirmişti. İstanbul"daki programın ardından işadamlarını daveti üzerine NASİAD"ın davetlisi olarak Nazilli"ye Mali"den 14 kişilik bir heyet gelmiş ve çeşitli görüşmelerde bulunmuştu.
Toplam 21 ülkeden 465 işadamı katılacağı TUSKON – Asya – Pasifik Dış Ticaret Köprüsü Programına davetli olarak katılacak olan NASİAD Üyeleri, bu programdan da olumlu sonuçlar almayı umduklarını söylediler. NASİAD Başkanı Nuri Elmalı, bu önemli fırsatların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek “Ülkemizin ticari alanda hızla gelişmesi bu programlar sayesinde olmaktadır. Devletimizin de azami desteğiyle birlikte işadamlarımız yaptığı görüşmelerle dış ticaretimizi artırmaktadır. Yapılan ikili ve üçlü görüşmeler ve devletimizin işadamlarımızın yanında olan tutumu ile gerçekten önemli çalışmalar yapmaktayız. Nazillili işadamlarımız için çok önemli olan bu tür ticari köprülerde yer almak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. İnşallah gelecekte dış ticaretimiz ve ihracatımız artacak” dedi.