Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kanaltürk'te yayımlanan "Pazar Politika" programının konuğu oldu. Afyon'daki Zafer Ormanı'ndan yapılan yayında Veysel Eroğlu, bakanlığının yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Dünyanın her yerinde çeşitli madenlerin siyanürle çıkartıldığının altını çizen Eroğlu, tepkilerin arkasında dış güçler olduğunu ifade ederek "Türkiye'de bunların çok çıkarılması bazı ülkeleri rahatsız ediyor. Hatta bazı sivil toplum kuruluşlarına yabancı vakıflarının destek verdiğini biliyoruz" şeklinde konuştu.
 
SU SORUNUNU BİTİRDİK
 
Eroğlu, çevreye duyarlı birçok projeye imza attıklarını, İstanbul'un su sıkıntısının 2060'a kadar çözüldüğünü vurguladı, "81 vilayetimizin su sıkıntısını çözdük" dedi. Eroğlu, bütün illerde hava kirliliği probleminin kökünden çözüldüğünü ifade etti. "117 noktada otomatik hava kalitesi ölçüm istasyonumuz var. Çöplerle ilgili de Çevresel Atık Yönetmeli'ğini ilk kez Başbakan Erdoğan'ın uyguladığını ifade eden Eroğlu, Katı Atık Bertaraf Yönetmeliği'nin geliştirildiğini kaydetti. Eroğlu, "15 olan düzenli katı atık depolama tesisini 59'a çıkardık. Atık suların yüzde 10’u arıtılıyordu bu oranı yüzde 73'e çıkardık. Turizmin gelişmesinde temiz çevrenin büyük etkisi var. 198 tane deniz suyu kalitesi ölçümistasyonu kurduk” diye konuştu.
 
KÜTAHYA'DA HİÇBİR RİSK YOK
 
* Eroğlu, Kütahya'daki gümüş tesisindeki kazayla ilgili şunları söyledi: “Bu konu üzerinden felaket senaryoları yazmak, başkalarının dümen suyunda politika yapmak son derece yanlış.
 
Bir tehlike olsa ben yokmu diyeceğim. Şu ana kadar tedbirlerin tamamı alındı. Bir sızıntı yaşanmadı. Ancak bazı medya organları felaket senaryoları yazıyor. Simav depremi ve yağış tesiste hiçbir riske yol açmadı, bunun seçim malzemesi olarak kullanılması çirkin.”
 
Ya cahiller ya da kasıt var
 
* Eroğlu ismini vermeden bir sivil toplumkuruluşunu şöyle eleştirdi: "Bir oda, standartlara uymayarak nerede olduğu belli olmayan bir yerden numune almış. 'Siyanür bulundu, köyler boşaltılsın' diyor. Bunların gerçek olmadığı da ortaya çıktı. Bir öğrenci tezimde kullanacağımdiye getirmiş. Kendisinemühendislik odası diyen bu oda, bunu yapıyorsa ya cahildir ya da kasıtlıdır. Hakkında suç duyurusu yaptık."
 
1.5 milyon hektarı ağaçlandırdık
 
* Eroğlu ağaçlandırma konusunda ise şunları söyledi: "Ağaçlandırma ve erozyon önleme seferberliği gerçekleştiriyoruz. 2012 sonuna kadar 2milyon 300 bin hektar. Yani 23milyon dekar alanı ağaçlandıracağız. Bozuk ormanları da ıslah edeceğiz. Şu ana kadar 1,5milyon hektar alanı ağaçlandırdık. Ayrıca halkın ihtiyacı olan kent ormanları kuruyoruz. Şu ana kadar 93 adet kent ormanı açtık. Milli parkların sayısı arttı. Hemen hemen her şehrimizde kent ormanı var." (bugün)