Genelde Milan Baros"un yedeği olarak kullanılan Shabani Nonda, verilen şansları en iyi şekilde kullanmayı sürdürüyor. 12 golle, Galatasaray"ın Avrupa Kupalarında en golcü yabancısı unvanını Jardel"den alan Demokratik Kongolu oyuncu, bu sezon lig ve Avrupa Kupası"nda oynadığı 14 maçta rakip ağları 14 kez havalandırarak Avrupa"da da 5. sırada yer aldı. Az süre almasına rağmen takımının en skoreri konumundaki tecrübeli futbolcu; Drogba, Torres, Messi, İbrahimoviç, Rooney, Milito, Pizarro, Gilardino gibi dev isimleri sollamayı başardı.

Ağır sakatlık geçirdi

Avrupa kariyerine Zürih"te başlayan Nonda, İsviçre"de gol kralı olduktan sonra Fransa"nın Rennes takımına gitti. Rennes"den Monaco"ya 20 milyon Euro"ya transfer olan tecrübeli oyuncu, Fransa Ligi"nde de 2 kez gol kralı olduktan sonra Roma"ya geçti. İtalya"ya gittiği sezon ağır bir sakatlık yaşayıp gözden düştü. Kısa süren Blackburn Rovers macerasından sonra Roma"ya döndü, ama forma şansı bulamayınca iki sezon önce Galatasaray"ın yolunu tuttu. Sarı-Kırmızılı kulüp, iki yıllık sözleşme imzaladığı bu oyuncu için 1 milyon Euro bonservis bedeli ödedi.

En sevilen yabancı

Galatasaray"daki ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan Nonda, Şampiyonluk maçında Fenerbahçe"ye attığı golle taraftarın sevgilisi oldu. Sözleşmesi, bitmesine 1 yıl kala 1 sezon daha uzatıldı. Geçen sezon başında Baros"un transferinden sonra iyi bir performans gösteremeyince gönderilmesi gündeme geldi. Trabzonspor ve Kayserispor ile adı anıldı, ama o “Türkiye"de sadece Galatasaray"da oynarım” diyerek takımdan ayrılmadı. Sağ dizindeki sakatlık nedeni ile zaman zaman Fransa"daki özel doktoruna kontrole giden Nonda, Galatasaraylı futbolcuların da en sevdiği yabancı oyuncu./fanatik