Almanya'dan yurda gelen ve bindikleri taksiye içinde türkücü Yusuf Harputlu'nun da bulunduğu cipin çarpması sonucu yaşamlarını yitiren Gülnaz-Hasan Özdemir çifti, Bursa'da gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Çiftin oğulları Rahmi Özdemir, "Kazayı yapanın Yusuf Harputlu olduğunu düşünüyoruz. Kim olursa olsun ister mühendis, ister hakim olsun yargı önünde hesap vermeli. Yusuf Harputlu bizi arayıp başsağlığı bile dilemedi" dedi.

Geçtiğimiz gün Almanya'daki çocuklarını ziyaret ettikten sonra Türkiye'ye dönen Gülnaz (64) ile Hasan Özdemir (67) çifti, Bursa'ya hareket etmek için ticari taksiyle otogara giderken, içinde türkücü Yusuf Harput'lu'nun da bulunduğu cipin çarpması sonucu hayatlarını kaybetti. Sürücüsü ve cipin içindeki herkesin alkollü oldukları iddia edilen kaza sonrası hayatlarını kaybeden Gülnaz-Hasan Özdemir çifti, yakınları ve Almanya'dan gelen çocuklarının gözyaşları arasında Bursa'nın Yıldırım İlçesi'ndeki Bilal-i Habeşi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Değirmenönü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına çiftin Almanya'da ve Bursa'da bulunan çocukları Sebile Bektaş, Safiye Özdemir, Rahmi Özdemir ve İsmail Özdemir ile çok sayıda yakını, komşuları ve vatandaşlar ile AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul da katıldı. Kaza kurbanı çiftin kızları Sebile Bektaş ve Safiye Özdemir, cenaze namazı öncesi anne-babalarının tabutlarına son kez sarılarak gözyaşı döktü.

"HUKUKİ MÜCADELE BAŞLATACAĞIZ"

Çiftin oğulları Rahmi Özdemir, "Karşı taraftakiler sanatçı insanlar ama hadlerini bilmiyorlar. Ancak her şeyin bir sınırı var, bunu aşmamak gerek. Sanatçı olmakla içkili olmanın onlara serbest olduğu söylenmemiştir. Eğer adalet, hukuk varsa paraya bakılmamalı. Bugün bir fakir bu kazayı yapsaydı bu şovu yapabilir miydi? Bu kişinin hapiste olması anne babamı geri getirmeyecek. Ama cenazelerin ardından gereken hukuki mücadeleye başlayacağız. Parası olana ceza yok, olmayana var olmasın. Kanun önünde herkes eşittir"" dedi.

"ARACI HARPUTLU KULLANIYORDU"

Rahmi Özdemir, kazayı yapan cipi kullananın da türkücü Yusuf Harputlu olduğunu iddia etti. Babasının torun hasretine dayanamayıp Almanya'ya kendilerini görmeye geldiğini belirten Rahmi Özdemir, "Kazayı yapanın Yusuf Harputlu olduğunu düşünüyoruz. Kim olursa olsun ister mühendis, ister hakim olsun yargı önünde hesap vermeli. Yusuf Harputlu bizi arayıp başsağlığı bile dilemedi" dedi.

Yaşlı çiftin cenazeleri, gözyaşları ve ağıtlar arasında Değirmenönü Mezarlığı'nda toprağa verildi.