Trafikte araç kullanan, 75 ve daha yukarı yaştaki şoförlere sağlık kontrolü şartı getirilmesi istendi. CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal tarafından TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi ile sürücülerin 75 yaşından itibaren her iki yılda bir sağlık raporu almalarını öngörüyor.

Kanun teklifi sahibi Tanal, Türkiye’de 20 milyondan fazla sürücü ehliyeti sahibi bulunduğunu belirterek ‘’18 yaşında sürücü belgesi alan bir kişi, hayatı boyunca bir daha sağlık kontrolünden geçmemektedir’’ dedi. Kişilerin sağlık problemi olsa da araç kullanmaya devam edebildiğini hatırlatan Tanal şunları söyledi:

‘’Bu durum hem sürücüyü hem de diğer vatandaşların hayatını tehlikeye sokmaktadır. Kanun teklifi ile yasa değiştirilerek, 75 yaşını dolduranların, 2 yılda bir, iç hastalıkları, ortopedi, göz, kulak-burun-boğaz ve psikiyatri uzmanı olan sağlık kuruluşundan rapor almaları öngörülmektedir. Böylelikle sürücülerin, ehliyet almak için gereken şartları, 75 yaşından sonra da taşıyıp taşımadığı anlaşılacak ve olası riskler bertaraf edilecektir’’ (GAZETEPORT)