Özbekistan’ın bağımsızlığının 20. yıl dönümüne atfedilen festivale aralarında, Mısır, Lübnan, İran, Kırgızistan, Çin ve Hindistan’ın da olduğu 15 dolayında ülke iştirak etti. Katılımcı ülkeler milli yemeklerinden örnekler sergiledi.
 
Festival alanında kurulan değişik ülkelere ait stantlarda birbirinden farklı görüntü ve tattaki türlü yemekler ve tatlılar davetlilerin beğenisine sunuldu. Taşkentlilerin ilgi gösterdiği festivalde davetliler, değişik ülke mutfaklarına ait yemekleri bir arada görebilme fırsatı buldu. Davetliler birçok stantta yemek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Değişik ülkelere ait yemekler bir taraftan iştah kabartırken bir taraftan farkı görünüşleriyle göz kamaştırdı.
 
Bu arada kimi ülkeler ise yemeklerle birlikte kültürlerini yansıtan el işi becerilerini de sergilemeyi ihmal etmedi.
 
Festivalde Özbekistan standında hazırlanan ülke bayrağı desenli pilav ise dikkat çekti. Özbek standındaki ilginç meyve işlemeleri de dikkatlerden kaçmadı.
 
Değişik ülkelerden değişik damak zevkine hitap eden yemek kokularının karıştığı festivalin şeref konuğu ise Özbekistan milli marşının şairi ve ülke kahraman Abdullah Aripov oldu. Aripov, festivali, türlü halkların ve milletlerin mutfak kültürünün kaynaştığı yer olarak nitelendirdi. İnsanların gittiği başka bir ülkeden döndüğünde kendilerine sorulan sorulardan birinin de o ülkenin yeme içme hayatıyla ilgili olduğunu hatırlatan Aripov, konuşması sonunda “ Her ülke, her millet kuracağı sofrası başında huzurlu ve mutlu yaşasın.” temennisinde bulundu.
 
Öte yandan festivalin yapılacağı otel önünde gelen davetlileri ise kalabalık bir def grubu karşıladı.