Seda Hünal Bilgin: İç mimar Seda Hünal Bilgin, geçen yıl taşındığı bahçe dubleksi evinin salonuna Bilgili"den aldığı beyaz keten bir daybed yerleştirmiş: “Bu, aslında salondaki L kanepenin diğer kısmı. Ben daybed parçasını ondan ayırarak salonda ayrı bir köşeye koydum. Arkada vizon rengi duvar, zeminde Karabağ bir halı ile burası salonun şömine bölümü kadar sıcak çekim noktası oldu. Daybed üzerinde desenli veya düz renkli çeşit çeşit yastık görmeyi seviyorum. Canım sıkıldıkça evin farklı köşelerine koyarak yerini değiştirdiğim de oluyor. Ama en son koyduğum bu boş çerçeveli duvar önü, içime sinen en iyi yer.”

Arzu Ensari: Tekstil üzerine faaliyet gösteren bir firmada yöneticilik yapan Arzu Ensari de yoğun geçen bir iş gününün tüm yorgunluğunu, bu Roche Bobois marka mavi kadife daybed"inde atıyor: “Bunun üzeri kızım Lal ile günün özetlerini birbirimize geçtiğimiz yer olarak da önemli bizim için. Keyfini en çok çıkaran ise genelde köpeğimiz Lucky oluyor. Önceleri aklımda bir daybed almak yoktu. Ama şimdi doğru bir karar olduğunu anlıyorum. Bence salonumu tamamlayan anahtar parça. Adettendir, arkadaşlarımızdan veya aile bireylerinden eve ilk gelen buraya atar kendini.”

Pırıl Arıkonmaz: Tophane"deki yeni sanat galerisine geçen ay taşınan PG Art"ın sahibesi Pırıl Arıkonmaz, Kemer Country"deki evinin salonuna B&B Italia imzalı, bej kadife bir daybed seçmiş: “Aslında bu ikili bir model. Ama ben bunu kütüphane önünde, böyle tek olarak kullanmak istedim. Üzerinde vakit geçirmeyi daha çok oğullarım ve yaramaz köpeğimiz Süt seviyor. Ben de galerimin kapalı olduğu pazartesi günleri genelde bunun üzerindeyim. Evin en aydınlık ve bahçeye hakim kısmına koydum daybed"i...”

Ayşenur Aksoy: “Adını Feriha Koydum” adlı dizinin stil danışmanlığını yapan Ayşenur Aksoy için modern tarzda döşenmiş salonundaki en önemli parçalardan biri de bu Le Corbusier Lounge Chair: “Çok rahat, çok estetik. Ayrıca tasarım olarak bir klasik. Bunu mimarım Esra Ergün Kazmirci"nin evinde görmüş ve çok beğenmiştim. Burayı evde kendimle baş başa kalmak istediğim zamanlarda tercih ediyorum. Özellikle de oğlanları uykuya yatırmayı başardıktan sonra. Yanımda kahvem, dergiler de olmalı tabii.”

Mina Somer: Mina Somer Style Lab ile iç mimarlık ve kişisel stil danışmanlığı yapan Mina Somer, Bebeküstü"nde yeni taşındığı evinin salonuna, Mudo Concept"ten aldığı beyaz keten daybed"i yerleştirmiş: “Aslında bunu satın almaya karar verdiğimde henüz oturacağım ev bile belli değildi. Buraya taşınınca tam yerini bulması beni çok mutlu etti. Üzerine uzanmayı sevdiğim bu konforlu Daybed"ime, babam Ali Somer"in hediyesi Mehmet Güleryüz tablosu, kickboks merakım sonucu aldığım deri kum torbam, arkada Abidin Dino tablom güzel fon oluşturdu diye düşünüyorum.”