Merhum Cem Karaca'nın eşi olan İlkim Karaca, bir süre önce Hrıstiyanlığa geçtiğini açıklamıştı.

Habertürk'te Hülya Avşar'ın programına konuk olan İlkim Karaca, Ortodoks olan kayınvalidesi Toto Karaca'nın mezarına gömülmek isteğinin dışında, İslamiyet'te öldükten sonra yakılmanın olmaması nedeniyle de Hrıstiyan olduğunu ifade etti.

Sonuçta herkesin tek bir Tanrı'ya inandığını ve bütün dinlerin ondan geldiğini ifade eden Hülya Avşar, din değiştirmek konusunda önyargılı düşünmediğini belirtti.

"Din değiştirmenin o kadar olağanüstü, insanları şaşırtacak bir şey olduğundan yana değilim. Aşkım için ben de dinimi değiştirebilirim, inandığım için değiştirebilirim" diyen Hülya Avşar, din değiştirmenin o kadar korkunç bir şey olmadığını söyledi.

Kendisinin kiliseye de gidip dua ettiğini belirten Hülya Avşar, İslamiyet'teki semboller gibi Hrıstiyanlığın sembolü olan haçın da çok güzel bir sembol olduğunu anlatarak "O haçı bir kere taktım diye olay oldu. Çok hoşuma gider mesela o sembol. Takamıyorum yanlış anlaşılmasın diye. Benim her dine saygım sonsuz" dedi.

Avşar kızı, din değiştirmenin Allah değiştirmek anlamına gelmediğini söyleyerek din değiştirilmesine karşı önyargıları da anlayamadığını dile getirdi./Televizyon Gazetesi.com