Sivas’ta eşinden ayrıldıktan sonra iki çocuğunu bırakarak Alanya'ya gelen Filiz Taşkın, inşaatlarda işçi olarak çalışan Mehmet U. ile tanıştı. Taşkın, dini nikahlı olarak yaşamaya başladığı Mehmet U'dan şiddet görmeye başladı. Filiz Taşkın, evlere temizliğe gittiğini belirterek "Ekmek paramızı beni döverek elimden alıp uyuşturucuya veriyordu. Aç susuz bir hayat yaşıyorduk. Daha fazla dayanamayıp polise sığındım” dedi.

Sığınma Evi'ne yerleştirildiğini anlatan Filiz Taşkın, “Ancak beni burada da buldu. Rahat bırakmadı.Tehdit etti. Dövmek istedi. Tüm şikayetlerime rağmen her seferinde serbest bırakıldı” diye konuştu. Sığınma Evi'nde 3 ay kaldıktan sonra burada tanıştığı kendisi gibi şiddet mağduru bir kadınla aynı evde kalmaya başladıklarını anlatan Taşkın, şunları söyledi: "Biz çocuklarımız ile hayata tutunmak istedik. Otellere, evlere temizliğe giderek para kazanıyorduk. Ancak bu adam yine bizi buldu. Bu kez hem beni, hem de arkadaşımı tehdit etti.Arkadaşım memleketine döndü. Benim ailem kabul etmediği için burada kaldım. Gidecek bir tek yerim yok.Çaresizim”

BAŞINA LEVYE İLE VURDU

Üç gün önce kaymakamlığa gittiğini anlatan Filiz Taşkın, Mehmet U.'nun uyuşturucu kullandığını ve hayatının tehlikede olduğunu söyleyerek yardım istediğini belirtti. Kaymakamlığa yaptığı başvurudan henüz 3 gün geçmemişken

önceki gün 3.5 yaşındaki kızı B.S.T. ile işten eve dönmekte olan kadının önünü kesen Mehmet U., arabasından aldığı levye ile Filiz Taşkın'ı başına vurarak dövdü. Hastaneye kaldırıldığını ve kafasına 13 dikiş atıldığını anlatan Taşkın, Mehmet U’nun ifadesinin ardından 'Basit yaralama ve tehdit' suçlarından Alanya Adliyesi'ne sevk edildiği ve savcılıkta yapılan sorgusunun ardından Mehmet U’nun serbest bırakıldığını söyledi. Taşkın, olay günü vatandaşların yardımına koştuğunu anlatarak "beni kurtardılar. Ben çalışmak zorundayım ilk evliliğimden 2 kızım bu kişiden ise 3.5 yaşında bir kızım var. Mücadele etmek zorundayım” dedi. Yetkililerden yardım istediğinde, aldığı nasihatlar karşısında daha büyük bir şok yaşadığına dikkat çeken Filiz Taşkın, sözlerine şöyle devam etti: “Bana 'burayı terk et' dediler. Yani bana 'ya burada kal öl, ya da terk et ' diyorlar. Kaymakamlığa da defalarca dilekçe verdim, hatta koruma talep ettim. Bu insan cezalandırılsın ya da bana koruma verilsin. Daha ne yapmam gerekiyor? Adres bildiremiyorum çünkü adresimi buluyor. Çocuklarımı okula gönderemiyorum. Ben ne yapacağım?”

KIZIMIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Küçük kızının psikolojisinin bozulduğunu anlatan Taşkın, “Akşam eve geldiğimizde kızım 'gene gelecek, bizi bıçaklayacak, kanatacak. Perdeleri kapat anne, ışığı kapat anne bizi görmesin' diye ağlıyor” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının girişimleri sonucu, Alanya Sosyal Hizmetler Müdürü Çetin Geyik şiddet gören Filiz Taşkın'ın evine geldi. Bir süre Taşkın'la görüşen Çetin Geyik, saldırgan Mehmet U.'nun serbest kaldığı haberini alınca kadının mutlaka sığınma evine gitmesi gerektiğini söyleyerek, “Biz size koruma verilmesi için emniyet ve savcılık nezdinde gerekli yazışmaları yapacağız. Bu adam size tekrar saldırabilir. Koruma izni alınana kadar Sığınma Evi'nde kalmanız daha iyi olacaktır" dedi. Bu sözlerin üzerine ikna olan Taşın, Sığınma Evi’ne götürüldü.