Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini uzun yıllardır sürdüren Murat Taner'in geçtiğimiz Mart ayı içerisinde Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmasının ardından, bu göreve atanan Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar Aydın'daki görevine başladı. Hafta başından itibaren ildeki çalışmalarına başlayan ve protokol ziyaretlerini gerçekleştiren Dindar; il genelindeki okul ve dershane idarecileriyle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağını belirtti.
Aydın'ın verilen eğitim kalitesi, yurtiçi ve yurtdışı yarışmalar ile sınavlarda elde edilen başarılı sonuçlar ile Türkiye'nin sayılı illeri arasında yer aldığını ifade eden Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dinar; Siirt, Denizli ve Eskişehir illerinden sonra Aydın'da görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Zaman içerisinde Aydın'ı ve eğitim faaliyetlerini tanıma fırsatı bulacağını belirten Dindar, “Eğitim camiasına 29 yıldır hizmet vermekteyim. 81 vilayetin en güzel şehrinde görevime devam edecek olmak, bana ayrı bir mutluluk veriyor. Her ilin ayrı bir güzellikleri var ama Aydın'ın güzellikleri saymakla bitmez. Aydınlıların ve Aydın da eğitime destek veren kuruluşlarımızın, eğitimcilerimizin ve velilerimizin desteği ile Aydın'daki eğitim seviyesini daha da yükselteceğimize inanıyorum. Yeni bir sistem oluşturarak velilerimiz ve öğretmenlerimizi kenetlenecek ve Aydın'ı en iyi yere getireceğiz” dedi.
İstatistik rakamlarına göre eğitimde Türkiye'nin en başta illerinden olan Aydın'ın çizgisinde son yıllarda düşüş yaşandığına değinen Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, “İl genelindeki okul ve dershane idarecileriyle bir araya gelerek ildeki eğitim faaliyetlerini durumunu ve sorunları tespit edeceğiz. Özellikle eğitimde birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek, başarıyı artırıyor. Bu amaçla il genelinde görev yapan tüm arkadaşlarımızın yanında bulunarak, çalışmalarını desteklemeye çalışacağım. Bu konuda Aydın halkının bize gereken desteği vereceğine inanıyorum. Öte yandan kültürel, sosyal ve spor etkinliklerinin üzerine düşerek geliştirmesini sağlayacağız” diye konuştu.