Dindar, yaptığı açıklamada, Aydın'da yaklaşık 12 bin öğretmen, 178 bin civarında öğrenci ile 600'ü okul 800 kurum olduğunu belirterek, okullardan 500'ünün ilköğretim okulu olduğunu ifade etti.
Aydın'ın en çok göç alan illerden biri olduğunu hatırlatan Ertuğrul Dindar, şöyle konuştu:
''İl genelinde 16 ilçemiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Van depremi sonrası Didim ve Kuşadası ağırlıklı olmak üzere Aydın genelinde 3 bine yakın aile ferdi ve 200'e yakın deprem mağduru öğrencimiz var. Göç alan yerlerimizde eğitim-öğretim ve ailelerin sosyal etkinlikleri gibi alanlarda sivil toplum kuruluşlarımızın da desteğini görmekteyiz. Evler ve yurtlar açarak maddi katkılarda bulunduğunu göz ardı edemeyiz. Eğitim başarısında tek çatı altında toplanan dershanelerin katkıları da mevcuttur. Dershanelerimiz hizmette yarışırlar. Aydın'da eğitim alanında sağlanan birlik ve beraberlik sayesinde gerek sivil toplum kuruluşları, dershaneler birliği, okul aile birliklerin desteği yanında okullarımızda öğretmen ve yöneticilerimizin de uyumlu çalışmaları sonucu Aydın il genelinde başarımız iyi derecelerdedir.''
Dindar, okullarında bir yarış halinde olduğunu belirterek, ''Özellikle merkezlerde velilerimiz öğretmenleri sorgular durumdalar ve takip ederler. Yapılan son sınavlarda Ege Bölgesi'nde ilk üçüncü sırada yer almaktayız. Sınavları ölçü olarak görmek doğru değildir. Ama Aydın genel anlamda eğitimde iyi bir konumdadır. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında birliktelik içerisinde başarıya doğru yol almaya devam ediyoruz'' dedi.