Dinçmen çiftine ait Kemerburgaz’daki evde Perşembe gecesi saat 02.00 sıralarında yangın çıktı. Rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen Yener Dinçmen ve eşi Gülbin Dinçmen, evden dışarıya çıkamadı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken ağır yaralanan Dinçmen ve eşi, önce Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Dinçmen çiftine burada ilk müdahale yapıldı. Yener Dinçmen, durumunun ağır olması üzerine Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi Yoğun Bakım Servisi’ne sevk edildi. Ancak tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı. Eşi Gülbin Dinçmen ise özel bir hastanede tedavi altına alındı. Dinçmen’in evindeki yangının sigaradan çıkma ihtimali üzerinde durulurken kapsamlı araştırma sürüyor.

Dinçmen’in cenazesi yarın Levent Cami’nde kılınacak öğle namazından sonra toprağa verilecek. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi ve Maliye Bölümü’nü bitiren Yener Dinçmen, 1967-69 arasında New York Üniversitesi’nde master yaptıktan sonra 1972’de Hazine Genel Sekreterliği’nde çalışmaya başladı. Devlet kademelerinde Başbakan Danışmanlığı da dahil olmak üzere pek çok görevde bulunan Dinçmen’in görevleri arasında Washington Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşavirliği, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, BM Cenevre Ofisi Türkiye Daimi Temsilciliği, Gümrük Müsteşarlığı, Başbakanlık Müsteşarlığı, İlaç İşverenleri Sendikası Genel Sekreterliği yer aldı. Dinçmen, 2001 yılından bu yana Finansbank yönetimindeydi.

1999’da sürdürdüğü Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden, Türkbank ihalesiyle ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun hazırladığı inceleme raporunun ardından hakkında soruşturma açılmasının Başbakan Bülent Ecevit tarafından onaylandığını öğrenen Yener Dinçmen istifa ederek emekliliğini istemişti.

vatan