Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İzmir proğramı çerçevesinde kaymakamlar, il ve ilçe belediye başkanları ve milli eğitim müdürleri ile İzmir Valiliği'nde düzenlenen bir toplantıya katıldı. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıdan sonra gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Dinçer, anaokulları ile ilköğretime 21 milyon 751 bin 853 lira kaynak ayırdıklarını söyledi. 2002 yılından bu yana Milli Eğitim’de yapılan çalışmaları anlatan Bakan Dinçer, 2012 yılında okul öncesi, ilköğretim, orta ve mesleki eğitimde sınıfları 31 kişinin altına düşürmeyi hedeflediklerini ifade etti. Mesleki eğitimin, orta öğretimdeki oranın yüzde 49'lardan yüzde 60'lara çıkarılacağını kaydeden Dinçer, bunun için de yeni okulara, dersliklere ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Bakan Ömer Dinçer, İzmir’in eğitimde başarısının yüksek olduğunu, 21 bin 340 dersliğe çıkakttığını, ama 2 bin 150 dersliğe daha ihtiyaç olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Bakan Dinçer, belediyenin süt dağıtımının denetimi sorusuna, "Bu konudan haberim yok, ama okullarda süt dağıtımı ile ilgili Tarım Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile ortak bir proje üzerinde çalışıyoruz.” karşılığını verdi. Bakan Dinçer, milli güvenlik dersi ilgili soruya, bunun örneğinin Polonya’da ‘savuma’ konusunda bir ders olduğunu, başka örneğinin bulunmadığını belirtti.

'İstiklal Marşı kalkacak mı?' sorusuna ise Bakan Dinçer, "Sizce böyle bir şeyin olma imkanı var mı?" şeklinde soruyla karşılık verdi.

Dinçer, daha sonra basına olarak kaymakamlar ve belediye başkanlarıyla bir toplantı yaptı.

Haber7