Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail"li politikacı Simon Peres"in tartışmalarıyla hatırlanan Davos toplantılarına bu yıl dini liderler de davet edildi.
Dünya Ekonomik Forumu"nun verdiği bilgiye göre bu yıl toplantılara dünyanın önde gelen 1000 kadar küresel şirketinin CEO"ları dışında, G20 ülkeleri ve diğer önemli ülkelerden politikacılar katılacak. Bu yıl 30"un üzerinde devlet ve hükümet başkanı Davos"ta olacak. Toplantılara tüm büyük uluslararası örgütlerin başkanları katılırken, 72 Küresel Gündem Konseyi başkanı da dünya çapında 1200 uzmanın oluşturduğu bir ağın temsilcileri olarak Davos'ta olacak. Sivil toplum örgütü temsilcileri, dünya çapındaki en büyük haber ve medya kuruluşlarını temsilen yöneticilerin de bulunacağı bu yılki Davos toplantılarına “Genç küresel liderler, sosyal girişimciler, teknoloji öncüleri ve dini, manevi ve kültürel liderler” de katılacak. Dini liderler arasında bazı Hint gurularının da yer aldığı öğrenildi.

Türkiye"den bu yıl Cumhurbaşkanı ya da Başbakan düzeyinde katılım olmazken bazı bakanlar üst düzey bürokratlar ve çok sayıda Türk şirketi yöneticisinin toplantıya katılacağı belirtildi.

-DOĞUŞ GRUBU DAVOS TOPLANTILARININ DEV STRATEJİK ORTAKLARI ARASINDA-

Dünya Ekonomik Forumu, bu yılki toplantıların dünyadaki küresel ekonomik sistem üzerine yeniden düşünme ve olumlu dönüşüm etkisi yaratacak çözüm ve stratejilerin keşfi için fırsat yaratacağını açıkladı. “Nasıl” sorusuna aranan yanıtlara vurgu yapılacağı belirtilen toplantıların organizasyonunda stratejik ortak olarak dev küresel şirketler bulunuyor. Davos toplantılarına stratejik ortak olarak katılan dev dünya firmaları arasında Doğuş Grubu da bulunuyor. Katılan diğer firmalardan bir bölümü de şöyle: ABB, Adobe Systems, Alcoa, Audi, Bank of America, Barclays, Burda Media, Citi, Coca-Cola Company, Credit Suisse, Deloitte, Deutsche Bank, Dubai Holding, Ernst & Young, General Electric Company, Goldman Sachs, Google, Hewlett-Packard Company, Intel Corporation, JPMorgan Chase & Co., Kraft Foods, Lenovo, Merck, Metro Group, Microsoft, Mitsubishi, Morgan Stanley, Nestle, Nike, Novartis, PepsiCo Inc., Renault-Nissan Alliance, Saudi Basic Industries Corporation, Siemens, Thomson Reuters, UBS, Unilever, Visa USA, Volkswagen.

-DAVOS TWITLEYECEK-

Davos toplantıları bu yıl Twitter üzerinden izlenebilecek. İlgilenenler http://twitter.com/davos adresinden toplantıların genel gidişi ve ana mesajları hakkında bilgi edinebilecekler. Davos"un onur konukları arasında yer alan Rusya Devlet Başkanı Medvedev de Davos izlenimlerini bu yıl Twitter meraklılarıyla paylaşacak. Dünya Ekonomik Forumu ayrıca Medvedev"e internet üzerinden soru sormak isteyenler için de http://worldeconomicforum.ideascale.com/ adresinde bir site açtı. Toplantının bazı bölümlerinin görüntüleri http://www.livestream.com/worldeconomicforum internet adresinde canlı ya da kaydedilmiş biçimde izlenebilecek.

ANKA