Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün görev alanına giren faaliyetlerin taşra teşkilatında görevli personel ile müzakere edilmesi, sorun ve beklentilerin belirlenmesi ve karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunulması amacıyla planladığı Din Hizmetleri Tecrübe Paylaşımı toplantısı Aydın’da yapıldı. Aydın Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Çelik, İl Müftü Vekili Necati Topaloğlu, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Kur'an Kursu Öğreticileri, İmam-Hatipler ve Müezzin-Kayyımlar katıldı.
Aydın Merkez Bey Camii Müezzin-Kayyımı Güven Kemer'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyla başlayan toplantının açılışından konuşan İl Müftü Vekili Necati Topaloğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın varoluş gayesi toplumu din konusunda aydınlatmak, bilgilendirmek amacıyla din hizmetlerini yürütmektir. Bu hizmetler belirli bir mekânla sınırlı olmayıp, hemen her ortamda icra edilmelidir. Bizlerde din görevlileri olarak toplumun her kesimine ulaşmak için gayret sarf etmemiz gerekiyor” dedi.
Toplantıda taşrada görev yapan din görevlerine din hizmetlerinde tecrübe paylaşımı konusunda bilgiler veren Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Çelik de, "Yeni teşkilat kanunumuzla beraber, Diyanet İşleri Başkanlığımız yeni bir yapılanma içerisine girmiş bulunuyor. Din hizmetlerimiz kapsamında toplumumuzu birleşime ulaştırmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu konuyla ilgili neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere Aydın’a geldik. Aydın’da ve diğer merkezlerde düzenlenecek bu gibi toplantılardan elde edeceğimiz görüş ve düşünceler yeni dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çalışmalarına ışık tutacak” diye konuştu.