Din hizmetlerinde verimliliğin artırılması ve özellikle din hizmetlerinin vatandaşların kültürel özellikleri de dikkate alınarak yürütülmesi amacıyla Aydın Müftülüğü tarafından yürütülen çalışmalara il genelinde görev yapan bin 600 din görevlisi katılacak. Umurlu Bölge Yatılı Kuran Kursu'nda verilen eğitimlerin 8 Nisan 2008 tarihine kadar devam edecek olan ilk bölümüne merkez ve ilçelerden belirlenen 40 kursiyer din görevlisi katılıyor.
Devam eden kurs programı hakkında bilgiler veren Aydın İl Müftüsü Hıdır, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2008 yılı faaliyetleri içinde yer alan “Hizmet içi Eğitim Kursunun” Aydın'daki birinci bölümü çalışmalarının sonuna yaklaşıldığını söyledi. İl genelinde görev yapan bin 600 personelin dönüşümlü olarak bu kurslara katılacağını belirten Bayrak, “Hizmet içi Eğitim Kursları İl Müftülüğümüzde görevli ve daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı'nda düzenlenen eğitim seminerlerine katılan din görevlilerimiz tarafından veriliyor. Verilen bu eğitimler amacı genel bir bilgi tazelenmesini sağlamak, din hizmetlerinde verimliliğin artırılması ve özellikle din hizmetlerinin vatandaşların kültürel özellikleri de dikkate alınarak yürütülmesi amacıyla yeni bilgiler aktarmaktır. Din görevlilerimiz il, ilçe, belde ve köy gibi kültürel farklılıkları olan ayrı ayrı bölgelerde görev yapıyor. Onların toplumla daha iyi kaynaşmasını sağlamak ve dini eğitimlerin yangınlaştırılması açısından da bu eğitimler çok önemli. Bir aylık program süresinde bu bilgilere ilaveten din görevlilerimize; Kuran-ı Kerim, tefsir, meal, hitabet sanatı, güzel ezan okuma, müezzinlik, ibadet ve iltifat konularında da geniş bilgi aktarımları sağlanmıştır” dedi.
Düzenlenen eğitim seminerlerin gerek bilgilerin tazelenmesi gerekse din görevlilerinin tanışıp kaynaşması açısından çok faydalı olduğuna değinen Hıdır Bayrak, “Kurs boyunca arkadaşların bilgilerini tazelediklerini ve birtakım eksikliklerini giderdikleri için bundan sonraki görevlerinde de daha verimli olacaklarını düşünüyorum .Kursa katılan kursiyerlere katılım belgesi verilecek. İmkanlar ölüsünde bu kurslar tekrarlanacaktır. Ayrıca kursa katılan personellerimiz Umurlu Bölge Yatılı Kuran Kursu bahçesinde ağaçlandırma yaparak, örnek bir çalışmaya imza atmışlardır” diye konuştu.