Havacılar ilköğretim Okulu öğrencisi Nazlı Şirin El, tüm derslerinin pekiyi olmasına rağmen Din Kültür ve Ahlak Bilgisi dersine girmediği için karnesinde, devamsızlıktan 1 notu verildi. Karnesinde sınıf tekrarına karar verilen Nazlı Şirin El'in babası Hüseyin El, kızının Ankara 1'inci İdare Mahkemesi'nin kararıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulduğunu bildirerek, bir dilekçe yazıp söz konusu mahkeme kararıyla birlikte Odunpazarı İlçe kaymakamlığı ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. 

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Nazlı Şirin El'in Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine girmediği için e-okul sisteminin öğrencinin bu dersine otomatik olarak 1 notunu verdiğini söyledi. Mahkeme kararının resmi olarak henüz kendilerine ulaşmadığını da belirten Ceylan, "Buna rağmen babanın dilekçesiyle birlikte ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiği mahkeme kararının fotokopisini kabul ettik. Öğrencimizi mahkeme kararıyla bu dersten muaf sayarak bir üst sınıfa geçmesini kararlaştırdık. E-okul sistemine de bu öğrencimizin din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulduğu ibaresini koydurduk" dedi. 

Havacılar İlköğretim Okulu'na Nazlı Şirin El ve babası Hüseyin El ile birlikte giden Eğitim Hakları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ozan Devrim Yay, bir süre okul yetkilileriyle görüştü. Yay, okul çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Vali Yardımcısı Ekrem Ballı bize Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ile görüştüğünü ve Nazlı Şirin El'in sınıfının geçirileceğini söylemişti. Şimdi okul müdürü ile görüştük. Öğrencimiz şu anda sınıfını geçmiş. Nazlı Şirin El, hak ettiği takdir belgesini de okuldan alacak" dedi. 

İlköğretim okulu öğrencisi Nazlı Şirin El de takdirname alacağı için mutlu olduğunu belirterek, "Sınıfta bırakılmayı hak etmemiştim. Şimdi çok mutluyum. İleride mimar olmayı düşünüyorum. Ayrıca hayvanları çok seviyorum. Bu nedenle veteriner de olabilirim" diye konuştu. (dha)