Yangının deponun bitişiğinde sıvı kimyasal maddelerin bulunduğu depolama tesislerine sıçramaması için büyük çaba harcandığı açıklandı.
Boya sanayiine yönelik büyük bölümü yurt dışından ithal edilen ham maddelerin bulunduğu deponun ortasında bugün saat 05.15"te dumanların yükselmesinin hemen ardından patlamayla birlikte yangın çıktı. Toplam 20 işçinin çalıştığı depoda yangın sırasında bulunan 2 bekçinin bildirmesi üzerine kısa sürede sevk edilen Dilovası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile çevredeki ilçe belediyelerine ait çok sayıda itfaiye ekibi alevlere müdahale etmeye başladı. Deponun bitişiğinde sıvı kimyasal maddeler bulunması nedeniyle yangının buraya da sıçramaması için çaba harcanırken, yanan kimyevi maddelerin eğim nedeniyle tanklara doğru akışını engellemek için kanal kazılması için iş makineleri gönderildi.
Yanan deponun otoparkında bulunan tankerler tahliye edilmeye çalışılırken, Dilovası Kaymakamı Hasan Göç, “Yangının çıkış nedeni belli değil. Söndürme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor” dedi. DHA