Kuşadası Belediyesi Zabıta Ekipleri, havaların ısınması ve ilk turist gruplarının gelmeye başlamasıyla birlikte Kuşadası"na akın eden dilencilere göz açtırmıyor. Zabıta Ekipleri tarafından toplanan dilencilerin topladığı paralara el konuldu ve 5326 sayılı kabahatler kanununa göre ceza da kesildi.
Türkiye"nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası"nda camilerin çevrelerinde ve Barbaros Caddesi, Kahramanlar Caddesi, Sağlık Caddesi gibi ana arterlerinde vatandaşları ve turistleri rahatsız ederek dilencilik yapan 11 kişi, Kuşadası Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yakalandı. Dilencilerin üzerlerindeki paralara el konurken, yakalanan dilencilere para cezası verildi ve şehir dışına bırakıldı.
Yaz aylarında sayısı alabildiğine artan ve özellikle para koparmak istedikleri turistleri aşırı rahatsız eden dilencilerin, ilk turist grupları ilçeye gelir gelmez etrafı sarmaya başladığını vurgulayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Bu yıl işi daha başından sıkı tutuyoruz. Kuşadası"nda dilenciliğe kesinlikle izin vermeyeceğiz. Zabıta ekiplerimiz dilencilere göz açtırmayacak. Dilencilerin rahat ve huzurlu bir tatil yapmak isteyen turistleri rahatsız etmesine engel olacağız. Dilenciler hakkında elimizden gelen en ağır yaptırımları uygulayacağız” dedi.