Bugünden itibaren ülkemizin tüm önemli kurum ve şirketleri yoğun hacker saldırısı altında olacak. Peki, bu saldırının arkasında kimler var? En önemlisi bu saldırılar daha ne kadar sürecek?

Siber korsanlar bugün Türkiye için çok önemli şirket ve devlet kurumlarına saldırı düzenleyecek. Yoğun bir şekilde devam edecek saldıların arkasında hangi güçler var? Bu saldırıların arkasındaki güç ise yine Türkiye'ye ait kurumlar.

Tübitak, BTK ve Ulaştırma Bakanlığı'nın ortaklığıyla Türkiye'nin en büyük resmi tatbikatı bugün itibarıyla başladı. 27 Ocak günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla basın mensuplarına tanıtılacak olan Siber Güvenlik Tatbikatı, devlet kurumları dışında ülkemizin en önemli şirketlerinin de ortaklığını kapsıyor.

Tatbikatın İçeriği Nedir?

Geçtiğimiz ekim ayında gerçekleşmesi beklenen tatbikat tüm kurumların hazır olmadığı gerekçesiyle 25 Ocak 2011 tarihine ertelenmişti. Tatbikat programı doğrultusunda, Türk beyaz hacker grupları katılımcı devlet kurumları ve şirketlere sanal saldırılarda bulunacak. Katılımcıların olası saldırılara karşı tecrübe kazanmasını sağlayacak olan tatbikat, NATO, Amerika ve Avrupa Birliği standartlarındaki güvenlik senaryolarına göre düzenleniyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.