MİT, "Eğer yabancı ülkelerin istihbarat kuruluşlarının ağına düşmemişseniz telefonunuzun dinlenmesi için hiçbir neden yoktur" dedi.

MİT, yenilenen internet sitesinde daha önce "Merak edilenler" bölümünde yer alan soruların sayısını ve kapsamını genişletti.

MİT'in sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

KİMİN TELEFONU DİNLENİR?
Telefon dinleme, yargı kararı ve yasa ile sınırlanmış özel durumlarda başvurulan bir uygulamadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milleti ile bütünlüğüne, varlığına, bağımsızlığına ve güvenliğine, anayasal düzenine ve milli gücünü meydana getiren bütün unsurlarına karşı içten ve dıştan yöneltilen faaliyetlerde bulunmuyorsanız ya da yabancı ülkelerin istihbarat kuruluşlarının ağına düşmemişseniz telefonunuzun dinlenmesi için hiçbir neden yoktur. Ama yine de telefonunuzun dinlenildiğinden şüphe duyuyorsanız, cumhuriyet savcılıklarına başvurup durumun incelenmesini isteyebilirsiniz.

DİZİLERDEKİ AJANLAR
Senaryo yazarları, ürünlerini pazarlayabilmek için eserlerine doğal olarak gerçeğin ötesinde heyecan ve cazibe katma ihtiyacı hisseder. Yarattıkları karakterlere odaklanan film yapımcılarının gerçekle kurgu arasındaki aralığı genişletmeleri yanlış anlamaları da beraberinde getirebilmektedir. Bu tür yapımların, ticari kaygıları da içerdiği izleyici tarafından göz ardı edilmemelidir.

KADINLAR AJAN OLABİLİR Mİ?
Kadınların MİT Müsteşarlığı'nda görev yapmalarına engel bir husus bulunmamaktadır. Halen, teşkilatımızın yönetim kademeleri de dahil olmak üzere birçok kademe ve görevde kadınlar yer almaktadır.

YABANCILARLA EVLİLİK YASAK
Teşkilatımızın yürüttüğü görevin özelliği ve önemi nedeniyle personelin ilgili mevzuatımızda öngörülen bazı şart ve vasıfları haiz bulunması gerekmektedir. Yabancı asıl veya uyruklu kişilerle evlenme yasağı da bunlardan biridir. Yabancılarla görüşme hususu da anılan şart ve vasıflar kapsamında olup, MİT Müsteşarlığı personelinin sadece amirlerinin bilgileri dahilinde yabancılarla görüşmeleri mümkündür.(SYK)

Habertürk