Denizli'de, bir iş yerindeki kafesinden kaçan ve 3 gün boyunca evlerin mutfaklarından yiyecek çalan maymun, iğneyle uyutularak yakalandı.

Muratdede Mahallesi'nde oto yıkamacılığı yapan Mertol Orhan'a ait ve Güney Afrika'dan getirilen maymun, üç gün önce kafesinden kaçarak mahalle sakinlerinin evlerinde, bahçelerinde gizlenerek yaşamaya başladı. Mahalle sakinleri ve sahibinin belediye ekiplerine haber vermesi üzerine, maymunun yakalanması için çalışma başlatıldı. ''Shakira'' ismi verilen maymuna, belediye ekipleri tarafından özel bir aletle uyuşturucu iğne atıldı. İğnenin isabet etmesinin ardından kısa sürede kendinden geçen maymun, bir çatıda uyumaya başladı. Maymun, sahibi tarafından çatıdan indirilerek kafese koyuldu.

Sahibi Mertol Orhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, maymunu üç gün önce kafesten kaçırdıklarını söyledi. Yakalamak için mahalle sakinleriyle büyük çaba harcadıklarını belirten Orhan, ''Mahallede çok kişinin evine girmiş, yumurtasını, marulunu çalmış. Mahcup olduk herkese. İnsanlara rezil etti bizim ''Shakira'' beni. Kimin evinden ne çaldıysa hepsini alacağız. Yumurtasını, marulunu geri vereceğiz herkesin. Milletin bahçesini talan etmiş. Şükür yakalandı. Artık bu maymunu çok sevmiyorum milletle bizi ters düşürdü. Bağlayacağım tasmasını, bir daha hiçbir yere kaçamayacak'' dedi.