Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların kuvvetli olması beklenirken, hava sıcaklığı güneybatı kesimlerde 1 ile 3 derece artacak, kuzey iç ve doğu bölgelerde 2 ile 4 derece azalacak.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nden edinilen bilgiye göre; Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Doğu ve Güneydoğu Anadolu"nun doğusu (Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Ağrı, Iğdır, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Batman) ile Hatay ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı, Güneybatı kesimlerde (Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz"de) 1 ile 3 derece artacak, kuzey, iç ve doğu bölgelerde yağışla birlikte 2 ile 4 derece azalacak.
Rüzgar ise, Genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), ülkenin güneydoğunda güney ve güneybatı, gece saatlerinden sonra Marmara ile güneydoğuda güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra batı bölgelerin iç kesimlerinde kuvvetlice esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ, TOZ TAŞINIMI VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Meteoroloji, Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Doğu ve Güneydoğu Anadolu"nun doğusu (Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Ağrı, Iğdır, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Batman) ile Hatay ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
Uzmanlar, Güneydoğu Anadolu"da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulundu.
Yetkililer, Doğu Anadolu"nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz"in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli gerektiğini bildirdi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğusu (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Yalova ve Sakarya) kısa süreli ve hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
Ege: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Afyon ve Kütahya çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile sabah saatlerinde Antalya"nın doğu ilçeleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Hatay ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile öğle saatlerinden sonra kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Çankırı) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Kuzeybatısında (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Çankırı) görülecek yağışların kısa süreli ve hafif olması bekleniyor.
Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz"in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
Doğu Anadolu: Çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; güneydoğusunda kuvvetli olmak üzere; genellikle yağmur ve sağanak, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah ve öğleden sonra doğusunda (Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde) kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Milliyet