Bugün de bir çok bölgede yağış bekleniyor Bugün de bir çok bölgede yağış bekleniyor. Yağışların Kastamonu, Karabük, Bolu ve Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Bolu, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcakların ülke genelinde mevsim normalleri civarı ve yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğleden sonra Kastamonu, Karabük, Bolu ve Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal su baskını, yıldırım, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (29)

ANKARA: Parçalı bulutlu, öğleden sonra il geneli, akşam saatlerinde güney ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (32)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (33)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (35)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri (Elmalı, Korkuteli, İbradi ve Akseki) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (31)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (30)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (29)

VAN : Az bulutlu (29)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (40)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, Kütahya ile öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ Anadolu: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Çankırı ve Kırıkkale, öğleden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile öğleden sonra Orta Karadeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve batısının parçalı bulutlu, öğleden sonra Ardahan çevrelerinin kısa süreli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.