Uluslararası Ticaret Odası'na bağlı "Sahtecilik ve Korsanı Durdurmaya Yönelik İş Eylemi"nin (BASCAP) İcra Komitesi Başkanı David Benjamin, Türkiye'ye geldi. Ankara'da hükümet yetkilileri ve işverenler ile bir araya gelen Benjamin, dünyada taklit ürünler ve korsan piyasasının son 20 yılda arttığını ve Ankara'ya gelmesinin nedeninin de bu olduğunu söyledi. Benjamin, "Türkiye fikri mülkiyet hakları açısından ciddi sorun yaşayan ülkelerden biri. Türkiye sahte ürün satışında dünyadaki ilk 5 ülkeden biri" dedi. 
 
Benjamin'in de belirttiği gibi Türkiye'nin taklik ürünlerde karnesi pek de iyi değil. Türkiye'de yıllık taklit ve korsan ürün pazarının büyüklüğü 6-10 milyar dolar arasında değişiyor. Bunun 4 milyar doları ithal ürünler için harcanıyor. Yerel taklit ürün piyasasının büyüklüğü ise 2-5 milyar dolar arasında. Ayrıca Türkiye'de dijital ortamda yılda maliyeti 400 milyon ile 1 milyar dolar arasında değişen müzik ve film indiriliyor. 
 
Yetkililer korsan ve taklit ürünlerin yıllık yaklaşık 3 milyar dolar vergi kaybına yol açtığını, neden oldukları sağlık sorunları nedeniyle de yıllık harcamaların 340 milyon doları bulduğunu belirtti. Yetkililer, korsan ve taklit ürün piyasası yüzünden yılda 135 bin kişinin işsiz kaldığını ifade etti. 
 
Uluslararası Ticaret Odası yetkilileri, fikri haklarla ilgili etkin mücadele edilmezse, dünyada yol açacağı zararın 2015 yılında 1 trilyon 770 milyar dolar olacağını dile getirdi.