Hayatımızın her alanına giren teknoloji bağımsız bir dünya haline geldi. Dünyada 3 milyar kullanıcının aktif olarak yer aldığı dijital dünyada rekabet hiç olmadığı kadar arttı. Dijital dünyada kalıcı olmak için girişimcilere büyük iş düşüyor.

Çağın gerekliliklerine göre hareket etmek, ihtiyaçları belirlemek, inovatif ve yarar sağlayan fikirler üretmek bir girişimcinin sahip olması gereken özelliklerin başında geliyor. Geleneksel girişimciliğin yerini dijital girişimciliğin ve yatırımın almasıyla birlikte sadece tek bir alanda değil disiplinlerarası çalışma prensiplerine dikkat etmek gerekiyor.

Doğru Analiz

Dijital girişimcilerin öncelikle iş kolunu, sonrasında iş kolunda uygulayacakları fikri doğru ve gerçekçi bir şekilde analiz etmesi gerekiyor. Dijital dünyanın sınırları her geçen gün daha da artıyor. Fikri bulup iş alanını bulamamak ya da tam tersi bir hataya düşmek, girişimcilerin yaptığı önemli hatalardan biri.

Hedef Kitlenizi Belirleyin

Yeni dünyada artık her kesime uygun bir araç bulunuyor. Teknoloji alanında girişimci olmak isteyen genç adayların hitap edecekleri kitleyi iyi analiz etmesi ve ihtiyaçlara yönelik adımlar atması gerekiyor.

Motivasyonunuzu Yüksek Tutun

Girişimciliğin en önemli noktalarından biri de yüksek motivasyondur. Motivasyon kaynağı olarak kullanacağınız moralinizi, ilk olumsuzlukta bozmayın. Heyecanınızı ve hırsınızı kaybetmeden, hatalardan ders çıkararak yolunuza devam edin.

Kendinize Güvenin, Odaklanın

Türkiye'de girişimci olmak ve özellikle dijital girişimci olmak çok kolay bir iş değil. Siyasi ve ekonomik dalgalanmalar, kalıcı bir işte çalışma durumu ve maddi kaynak sorunu ilerlediğiniz yolda hızınızı kesebilir. Fakat bu tür olumsuzluklarda dahi kendinize güveninizi kaybetmeyin. İşinize odaklanarak, olumsuzluklara değil olumlu gelişmelere bağlanın.

Çevrenizi Gözlemleyin

Dijital gelişimde networking son derece önemli. Bu nedenle çevrenizi geniş tutun. Bağlantılarınızı geliştirin. Ufak adımlarla iş dünyasına girmeye başlayın. Nitelikli insanlarla seçkin bir iş çevresi sağladığınızda sosyal saygınlığınız artacaktır.

Hibe Desteklerini Takip Edin

Bir girişimin ihtiyaç duyduğu maddi kaynakların başında hibeler geliyor. Özel ve devlet eliyle yapılan hibe desteklerini takip edin. Başvurularınızı yapın. Yurt içinde ve yurt dışında dijital girişim konulu eğitim seminerlerine de katılmayı ihmal etmeyin. Bu tür destekler dijital dünyanın bir parçasıdır.