AK Partili TBMM İdare Amiri Hüsrev Kutlu, “Kürtlere verilen haklar, diğer etnik gruplara da verilsin. Etnik gruplar arasında ayrım yapılmasın” önerisinde bulundu.

“Demokratik Açılım” sürecine ilişkin Hürriyet"in sorularını yanıtlayan Kürt kökenli Kutlu, “Ne kadar Kürt, ne kadar Türk olduğumu da bilmiyorum” diyerek, şunları söyledi: “Kimse Kürtlere bir lütufta bulunmasın. Yayın hakkı Kürtlere de başka etnik gruplara da verilsin. Geçmişte Kürtçe kaset yasaktı, ilgi de büyüktü. Yasak kalktı, artık eskisi kadar ilgi yok. Ben "Ne Mutlu Türküm" diyene yerine, "Ne Mutlu Kürdüm diyene" yaklaşımına da karşıyım. Şöyle bir tepki çığ gibi büyüyor; "PKK o kadar adam öldürdü, terör uyguladı. Onlara şimdi bir takım haklar veriliyor. Devlete sadakatle bağlı olan diğer etnik gruplar da haklarını almak için aynı yola mı başvursunlar?" Her etnik grup için haklar eşit olsun. Kürtlerin çoğunluğu ayrılmaktan değil, birlikte kardeşçe yaşamaktan yana.
Köy isimleri konusunda önerim referandum yapılmasıdır. Benim köyüm Harun"du, Olgunlar olarak değiştirildi. Ama halk yine Harun"u kullanıyor. Olgunlar"ı birçok insan bilmiyor bile. Halkın benimsediği isme belediyeler de mülki idare ve merkezi idare de saygılı olsun. Halkın çoğunluğunun talebi varsa, mevcut bir isim de değiştirilebilsin.”