Öztürk, Didim Devlet Hastanesi"ne Genel Cerrahi, Kulak Burun Boğaz, Üroloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Radyoloji ve Biyokimya branşlarında doktor ataması yapılacağını söyleyerek, “Ocak ve Şubat aylarında üç uzman hekimimizin tayin olarak, bir uzman hekimimizin de özel hastanede çalışmak üzere istifa ederek ayrılması üzerine sekize düşen Devlet Hastanesi uzman hekim kadromuza bir Çocuk Hastalıkları Uzmanı, bir Biyokimya Uzmanı ataması yapıldı. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğümüzün de katkılarıyla bir Kulak Burun Boğaz uzmanı, bir de Aile Hekimliği uzmanı altı aylık uzman hekim atamasıyla Devlet Hastanemiz hizmete girdiği tarihten bugüne kadarki en yüksek uzman hekim sayısına ulaşacaktır” dedi.
Öztürk, AK Parti hükümeti döneminde sağlık alanında yapılan iyileştirmeler ve hizmetlerin halkı memnun ettiğini kaydederek, “Hükümetimizin sağlığa vermiş olduğu önem ve bu alanda yapılan reformlar tüm halkımızın takdirlerini kazanmaktadır. Bildiğiniz gibi, AK Parti Hükümeti"nin sağlık konusundaki ilk ve en önemli icraatı ayrımcılığın kaldırılması olmuştur. Vatandaşlarımız eskiden olduğu gibi artık SSK"lı, Bağ-Kur"lu, devlet memuru, yeşil kartlı veya emekli diye ayrı bir muameleye tabi tutulmuyor. Vatandaşlarımız artık hastanelerde rehin kalmıyor. Tomografi, röntgen, diyaliz ve MR kuyrukları AK Parti iktidarı döneminde tarihe karıştı. 2002 yılında ülke genelinde 1.572 olan Sağlık Ocağı sayısını, Ağustos 2008 itibarıyla 4.798"e çıkardık. 112 Acil Servislerimiz vatandaşa ulaşma da artık dakikalarla yarışıyor. İlaçta yüzde 80"e varan indirimler gerçekleştirdik. Sağlık hizmetleri sunumunda vatandaş memnuniyeti oranını yüzde 85"e yükselttik” şeklinde konuştu.
Hastane bünyesindeki uzman doktor sayısının 20"ye çıkarılması için girişimler başlattıklarını kaydeden Öztürk, şunları söyledi: “Biz de başta Devlet Hastanemiz olmak üzere ilçemiz sağlık kuruluşlarının daha iyi sağlık hizmeti verebilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. İlçemiz Devlet Hastanesi"nin şu an 17 olan uzman hekim olan kadro sayısının, Ağustos ayında Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden belirlenecek kadro tahsisatında 20"ye çıkartılması ile Nöroloji ile Beyin Cerrahi branşlarını da mutlaka ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz”