Oda binasında gerçekleşen toplantıya Oda Meclis Başkanı Kemal Ak, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir ve Meclis Üyeleri katıldı. Geçen ayki Meclis oturumunun okunmasıyla başlayan Gündemde ilk olarak Oda yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir Kasım ayında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Başkan Gökdemir 17-19 Kasım tarihlerinde yapılan İtalya gezisi ile 21-25 Kası tarihlerinde Didim’de TRT Belgesel kanalının gerçekleştirmiş olduğu çekimlerle ilgili olarak oda meclisine detaylı bilgiler sundu.
Toplantıda Fevzi Paşa Mahallesindeki 8 yıldır yaşanan parselle sorunuyla ilgili konu ele alındı. Konuyla ilgili hem Fevzi Paşa Muhtarı hem de oda Meclis Üyesi Osman Ali Çolak Meclise bilgiler verdi. Çolak, “Mahallemizde bilindiği üzere geçmişte 107 aileye zeytin dikilmesi için 28’er dönüm yer verilmişti. Geçen sürede bu yerlerden alan 17 kişinin yeriyle ilgili sorunlar çıktı. Bu 17 kişiden 14’ünün yerinin Orman alanı içerisinde olması ve diğer 3 kişinin yerlerinin bazı bölümlerinin orman alanı içerisinde olması nedeniyle Söke Orman Müdürlüğü konuyu yargıya taşımış ve yerler Mahkeme kararıyla Orman Müdürlüğüne geri verilmişti. Sonuçta 14 kişi mağdur olmuştu. Bizde mağdur olan bu 14 ailenin mağduriyetinin giderilmesi için Fevzipaşa’da Askeriyeye ait parsellerin tahsisinin kısmen kaldırılması neticesinde, buradaki arazinin 6 parçaya ayrılarak ve bu ayrılan parsellerden 2 parsel üzerinden gidilerek Aydın İl Tarım Müdürlüğüne işlemlerin yapılmasını başvurduk. Tabii burayla ilgili de Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun da izni olması lazım. Bu konuyu AK Parti Aydın Milletvekilimiz A. Gültekin Kılıç’a Odamıza yaptığı ziyarette dile getirmiştik. Kendisinde bu konuyla ilgilendi ve girişimleri odlu. Yerle ilgili olarak kurulda olumlu bir karar çıktı. Bu süreçte artık konunun takipçisi olacağız ve bu mağduriyetin giderilmesi yönünde adımlar atacağız” dedi.
ÇKS UYARISI
Toplantıda ayrıca Meclis Başkanı Kemal Ak Çiftçilerin Ziraat Bankasına olan borçlarının ertelenmesi konusunda tüm Odaların girişimi olduğunu söylerken, bu konuda adım atılmasının çiftçinin yararı olacağını belirtti. Toplantıda son olarak Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dosyalarının teslim etmeyen üreticilerin 31 Aralık 2011 tarihine kadar dosyalarını İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim etmeleri gerektiği de vurgulandı.