2440. Bölge Didim Rotaract Kulübünün kuruluşu dolayısıyla bir gece düzenlendi. Dün akşamı saat 20:30’da D-Marin Yatch Club’te düzenlenen geceye Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Ahmet Gürmeriç ve eşi, Rotaract 2440. Bölge Temsilcisi Mehmet Çakmak, Didim Rotary Kulübü Başkanı Kerem Soysalan ve eşi, Didim Rotary Kulübü üyeleri ve eşleri ile Didim Rotaract Kulübü Başkanı Şakire Fırat ve Rotaractlar katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Didim Rotary Kulübü Başkanı Kerem Soysalan Rotaract Kulüplerinin tanıtımını ve çalışmalarına değindi. Dünyada 8383 adet Rotaract Kulübünün bulunduğunu belirten Soysalan “Ege Bölgemizde ise Didim’le birlikte 39 kulüp ve 6 bölge bulunmaktadır. Bugün düzenlenen bu törenle Didim Rotaract Kulübü faaliyetlerine başlamıştır. Rotaractlar birer medeniyet savaşçısı olarak çalışmalarını sürdürecek, dünyada var olan açlık, cehalet ve sağlık sorunlarının çözümü noktasında çalışacaktır.”dedi ve yeni kurulan kulübe çalışmalarında başarılar diledi.
Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Ahmet Gürmeriç ise Didim’de bulunmaktan duyduğu heyecanı ve mutluluğu dile getirirken “Genç kuşakların en önemli hedefi ileriye dönük olarak çalışmalar yapmaktır. Bugün 39. kulübümüze kurduk. Bu kulüp benim bölge Başkanı dönemimde kurulan ilk rotaract kulübü olarak ta önemli; Sizleri çalışmalarını her zaman takip edeceğiz. Bu yıl ki sloganımız “İnsanlığı içindeki güçle kucaklıyoruz” bu slogan çerçevesinde hoşgörülü olma, yaptığın hizmetten güç alma ve birlikte güçlü olma hepimizi her çalışma için gerekli olandır. Sizlerinde bu anlamda iyi çalışmalar yapacağına inanıyorum.”dedi.
“ROZET TÖRENİ..”
Konuşmaların ardından Didim Rotaract Kulübü üyeleri Şakire Fırat, Serkan Özcan, Volakn Bahar, Tolga Çetinel, Burak Karakaya, Çiğdem Karakaya, Burak Gümüşoğlu, Demet Şahin, Haydar Ünal Figen Atlaş, Eray Bilgin, Barış Meram, Yazgülü Aydoğan, Fulya Çelik, Belkıs Uzuner ve Duygu Terzi’ye rozetleri Bölge Federasyon Başkanı Ahmet Gürmeriç ve eşi, Bölge Temsilcisi Mehmet Çakmak ve Didim Rotary Kulübü Başkanı Kerem Soysalan tarafından takıldı.
“TEMSİLCİLERE HEDİYE TÖRENİ.”
Ardından kısa bir konuşma yapan Didim Rotaract Kulübü Başkanı Şakire Fırat kulübün kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olmasını dilerken “Sizlerin desteği ile yeni ve güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz.” Diye konuştu.
Törenin sonunda Didim Rotaract Kulübü Başkanı Fırat ve kulüp üyeleri Bölge Federasyon Başkanı Ahmet Gürmeriç ve eşi ile Bölge Temsilcisi Mehmet Çakmak birer hediye verdi. Törenin ardından müzik eşliğinde yemek yenildi.