Hafta sonu yapılan ve Efeler Ortaokulu Müdür başyardımcısı İbrahim Ata Başkanlığındaki geziye 1 idareci,10 öğretmen, 27 öğrenci ve 8 veli katıldı. İki Minibüs ile ilk olarak Kuşadası’na bağlı meşhur Kirazlı köyüne giderken kafile burada doğal ürünlerden oluşan organik kahvaltı yapıldıktan sonra öğrenciler açık havada dolaşarak eğlendiler.

Selçuk ilçesine bağlı Şirince’ye giden kafile burada ilk olarak “Matematik Köyünü”nü ziyaret etti. Yetkilerden Ali Nesin ile görüştüler. Konferans salonu ve açık havada Matematik Köyü ile ilgili bilgiler aldılar. Öğrenciler ve Matematik öğretmenleri hazır bulunan bir derse katılarak eğitim ortamı hakkında bilgi edindiler. Burada öğrencilere düşünmeye ve mantık yürüterek problemleri çözme öğretilmektedir. Ayrıca kamp olarak öğrenciler kendi ihtiyaçlarını da kendileri karşılayarak bir nevi hayatı da öğrenmiş oluyorlar.

Daha sonra Meşhur Şirince Köyü gezilerek doğal ortamda bol oksijen alan kafile Köy yemeklerinden oluşan öğle yemeğini de burada yedi.

Gezi ile ilgili düşüncelerini aldığımız 8. Sınıfların Şube rehber öğretmeni ve geziyi velilerle birlikte organize eden Ülkü Sevindik, “Bu kültür ve sosyal gezimiz ile öğrencilerimizin bir yıl boyunca okul ortamındaki yoğun temposu sonucunda onlara ödül olarak böyle bir etkinlik düzenledik. Burada öğrenci,veli,öğretmen,idare kaynaşmasını yaptık.Hep vurguladığımız gibi Efeler Ortaokulu büyük bir aileden oluşmaktadır. Herkeste bunun bir ferdi olmaktan çok mutludur" dedi.