Valiler İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törenlere Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Didim Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Alper Köseoğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Didim İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Öztürk, Okul Müdürleri, Valiler İlköğretim Okulu öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Saat 09:00’daki törenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Öksüz’ün Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı Valiler İlköğretim Okulu Müdürü Sait Aydın gerçekleştirdi. Aydın yeni eğitim öğretim yılının heyecanını yaşadıklarını söylerken “Bugün itibariyle yeni eğitim öğretim yılının heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuz bu eğitim yılına öğretmen sıkıntısı yaşamadan başlıyor. Bunun dışında okulumuzu Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının belirlediği standartlara ulaştırmış bulunuyoruz. Bu kapsamda Beslenme dostu okul ve Beyaz Bayrak ödülünü almaya layık görüldü. Bunun dışından okul bahçemizin düzenlenmesiyle okulumuz yeni görüntüsüne kavuştu. Okulumuzda öğretmenlerimiz her zaman öğrencimizin yanından, yeter ki öğrencilerimiz istek ve ihtiyaçlarını dile getirsinler. Bizde buna göre çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdürme gayreti içerisinde olacağı. Bu kapsamda bize destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Didim Belediyesine ve Velilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.
Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz ise Okulların açılmasının heyecanının her yıl olduğu gibi bu yılda yaşadıklarını belirterek “Heyecan olmadan verimli olmakta zor; Bazı mesleklerin de her şeyi sevgi. Bu sevgi büyüdükçe paylaşıldıkça anlam kazanıyor. Bu anlayışla hareket edildikten sonra başarının yakalanmaması mümkün mü? Bizler bu anlayış çerçevesinde okulların kapanmasıyla yeni eğitim öğreti yılı için çalışmalara başladık ve şu an ilçemizde kitabı olmayan, öğretmeni olmayan tek bir okulumuz yok. Sıkıntı yaşamadan yeni eğitim öğretim yılına başladık. Yeni Eğitim yılının öğretmenlere, eğitim camiamıza, veliler eve öğrencilerimize başarı getirmesini diliyorum.”ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından 8.sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek vererek karşıladı. Ardından Vali Yardımcısı Halil Canavar, Beyaz bayrak projesi kapsamında alınan beyaz bayrağı Okul Müdürü Sait Aydın’a verdi. Ayrıca projeye katkı sağlayan okul velilerine de teşekkür belgesi verildi. Ödül töreni kapsamında Okul duvarlarını boyayarak modern görünümüne kavuşmasına sağlayan Valiler İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni Nuket Ayas’a Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Alper Köseoğlu teşekkür belgesi verildi. Yine bu çalışma kapsamında destek veren öğrencilere de Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı tarafından teşekkür belgesi verildi. Ödül törenin ardından Valiler İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi gösterisi ile törenler sona erdi.
Didim’de 2011-2011 Eğitim öğretim yılında 532 öğretmen ve 9544 öğrenci ders başı yaptı.