Geceye katılanlar Karadeniz ezgileri ile birlikte gönüllerince eğlendiler.
Didim Karadenizliler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği Karadenizliler Gecesinde İlçede yaşayan Karadenizliler bir araya geldi.
Kamacı 3 Restaurantta gerçekleştirilen geceye Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim E.K.K. Başkanı Ali İhsan Kubaliç, CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, Dernek Başkanı Abdurrahman Keleş ve Didim’de yaşayan Karadenizliler katıldı. Geceye katılanlara ikramlarda bulunuldu. Karadeniz ve Ege Denizi şeklinde yapılan pasta da Belediye Başkanı Kamacı ve Dernek Başkanı Keleş tarafından birleştirildi.
Gecede konuşan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Gecede bu denizlerin birleşmesi çok güzel, bu denizler kolay birleşmiyor. Ulu Önder Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’a çıktı ve Kuvay-i milliye ile bu denizleri birleştirdi. Sizlerle bu gecede olmak çok güzelSizlerin Didim’de olması ve Türkiye’nin en batısında kendi kültürünüzü geliştirmeniz ve burada yaşatmanız bizleri mutlu ediyor. Sizler burada bir mozaik oluşturdunuz. Sizler çalışkan insanlarsınız. Bu geceyi düzenleyenlere de teşekkür ediyorum.”dedi.
Dernek Başkanı Abdurrahman Keleş ise geceye katılanlara teşekkür ederken “Bize her yer Karadeniz” diyerek Karadenizlilik geleneğini her yerde yaşatacaklarını belirtti.
Konuşmaların ardından Didimli yerel müzisyen Vedat Demirhan Karadeniz ezgileri seslendirirken, Karadenizli yöresel sanatçıların kemençe eşliğinde çaldığı parçalarla geceye katılanlar horon tepti.