Didim’de yaşayan Yabancılar ile Engelliler Derneği ortaklaşa yaptığı çalışma kapsamında Akyeniköy beldesinde ikamet eden iki engelli vatandaşa hayata bağladı. İlk ziyaret Akyeniköy’de ikamet eden Kerim Çalık’ın evine gerçekleştirildi. Şeker hastalığına bağlı kalp ve tansiyon hastalığı bulunan ve aynı zamanda bir ayağını kaybeden Kerim Çalık’a(57) özel hasta bakım yatağı hediye edildi. Eşiyle birlikte yaşayan Çalık, uzun süreden beri yatağa bağımlı olduğunu, hasta yatağı sayesinde yaşadığı sorunların azaldığını söyleyerek yetkililere teşekkür etti.
Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, “Bu aile bize müracaat ederek yardım istedi. Maddi durumları yetersiz olduğu için hasta bakım yatağı alamıyorlardı. İngiliz Chatty Chicks grubu da bize bu konuda yardımcı olabileceklerini bildirdiler. Ortaklaşa yaptığımız çalışmayla Kerim Çalık’a hasta yatağını teslim ettik ve kendisini ziyarete geldik. Bu konuda duyarlılık gösteren grup üyelerine çok teşekkür ederim” dedi.
Heyet daha sonra yine Akyeniköy’de ikamet eden ortopedik ve zihinsel engelli olan Elif Mersinliyi(22) ziyaret etti. Grubu büyük bir sevinçle karşılayan Elif ve annesi kendilerine teşekkür etti.
Dernek Başkanı Altıntaş, “Elif doğuştan ortopedik ve zihinsel engelli. Biz Dernek olarak kendisine daha önce akülü arabada vermiştik.Elif’in kaslarını çalıştırmak için kondisyon bisikletine ihtiyacı vardı.Kent Konseyimiz ve Chatty Chicks grubu üyeleri bize bu konuda destek oldular ve kondisyon bisikleti bağışladılar.Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Chatty Chicks adına konuşan Lynn Cole ise bundan önce olduğu gibi bundan sonrada engelliler derneği ile çalışmaya devam edeceklerini,engelli insanlara yardım ederek onları topluma katmak adına adım atmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Onların yüzlerinde ki bir mutlu gülüş ,bizler için mutluluk verici” şeklinde konuştu.