İngiltere’nin İzmir Konsolosu Anthony William Buttigige, Akbük’ün ardından Didim’de yerleşik olarak yaşayan İngiliz vatandaşların hukuki, idari ve güncel sorunlarını dinledi, sorularını cevapladı. Toplantıya İzmir Konsolosu A. William Buttigige başkanlık ederken Konsolos asistanı Ayşe Modacı, Fethiye Pro Konsolu Ahmet Dördüncü, Marmaris Pro konsolu Nazlı Hamitoğlu ve Bodrum Konsolu Deniz Süleiman’da katıldı. Toplantı öncesinde İngiltere Konsolosluğu tarafından toplantının konusunu içeren bir metnin dağıtılırken anket şeklinde hazırlanan formlarında katılımcılar tarafından doldurulduğu görüldü. Sorunlarla ilgili olarak Konsolos’a bilgiler aktaran İngilizler çözüm bulunması noktasında taleplerini dile getirdiler.
Toplantının içeriği ve amacı hakkında bilgiler veren İngiltere’nin İzmir Konsolosu Anthony William Buttigige “Burada yaşayan İngiliz vatandaşlarını birbileriyle yakınlaştırmaya, onlarla beraber olmaya, onların sorunlarını dinlemeye ve sorunlarını cevap vermek amacıyla bir aradayız. Bu çalışmaları yerel makamlarla beraber yapıyoruz. Yerel makamlarda bize yardım ediyor. Amaç buradaki vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve onları bilinçlendirmek” dedi.
“BAŞLICA SORUNLAR”
İngiliz vatandaşların sorunlarıyla ilgili de bilgilere veren Buttigige “SGK, Sağlık, vize sorunu, İkamet tezkereleri, ehliyet ve araba ruhsatları, mülk alımlarında nakliye sorunları ve yönetmelikler bir de vasiyetnameler… Bu tür konularda bilgiler verdik.Çok güzel toplantılar yaptık. Başarılı oldu, yerel makamlara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.