Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Beslenme Dostu Okul projesi kapsamında okul öğrencilerinin katıldığı “Sağlıklı Yemek Yarışması” düzenledi. Okul salonunda düzenlenen yarışmanın jüriliğini Müdür Başyardımcısı Ümit Çağlar, Plam Wings Aşçıbaşısı Mustafa Karabulut, Venosa Otel Aşçıbaşçısı Tayfun Elibol, Club Tarhan Aşçıbaşısı Savaş Birol yaptı. Yarışmayı Önder Karaoğlu, Süleyman Çetin, Maşallah Ünal, Baki Zobun ve Osman Ceval gözlemci aşçı olarak izledi.

11 öğrenci danışma öğretmenler Meral Kahraman ve Fatma Akdeniz Koç eşliğinde hazırladıkları yemekleri jüriye sundular. Jüri ilk olarak yemeklerin sunuluşuna ve ardından lezzetine not verdi. Jürinin değerlendirmesinden sonra kısa bir konuşma yapan Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdür Başyardımcısı Ümit Çağlar Sektör temsilcileri önünde yarışmayı düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Beslenme Dostu okul olmanın zorluğunu yaşadık. Sadece kendi lezzetinden olan içine katkı maddesi katılmamış yemekleri bizlere yeniden hatırlattılar. Biz önce kendimize daha sonra başkalarına bakacağız. Biz öğrencilerimize de bunu söylüyoruz. Bu anlamda içimizde düzenlediğimiz bu yarışma öğrencilerimize bir şeyler katacaktır.”dedi.

Konuşmanın ardından dereceye giren öğrenciler açıklandı. Buna göre; Ebegümeci kavurması ile Furkan Durmaz 3. ,Yumurtalı Ispanak kavurması ile Fatih Özsarı 2. , Tilkimen kavurması ile Mehmet Işık 1. oldu. Yarışma sonunda Club Tarhan Aşçıbaşısı Savaş Bulut tüm öğrencilere madalya takdim ederken, madalyalar jüri üyeleri tarafından öğrencilere takıldı.