Aydın Fırıncılar Odası ve Didim Ticaret Odası iş birliğiyle Didim ve beldelerde hizmet veren Fırıncılara yönelik Hijyen Eğitimi verildi. Bugün saat 14.00’de Ticaret Odası Salonunda verilen seminere Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Necdet Durmuş, Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılı İlçe Müdürü İsmail Efe, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ile fırıncı esnafı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ Didim Ticaret Odasının katkılarıyla hazırlanan bu seminerin fırıncı esnafı açısından hayırlı olacağını belirtti.

Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ise Didim’in bir turizm kenti olduğunu gıda ve hijyenin bu anlamda çok önemli olduğunun altını çizerken “Sizlerin yaptığı her ürün evlere giriyor, işyerlerine giriyor. Bu anlamda yaptığınız iş insan sağlığı açısından da çok önemli; düzenlenen bu seminer sizlere büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.”dedi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Necdet Durmuş ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 4 Ocak’ta çıkan tebliğin fırıncıları ilgilendirdiğini ve bu tebliğin ülkenin her yerinde uygulanmasının zorunlu olduğunu belirtti. Durmuş çıkan tebliğin her fırıncı tarafında okunup anlaşılması gerektiğinin altını çizerken “Bu tebliğin yararlı ve zararlı tarafları da var. Bu tebliği sayesinde sokakta araçta ekmek satışı yasak, kaldırımda ekmek satılamayacak. 1 Temmuz’dan itibaren 550 randıman olan un 650 randıman yükselecek. Biz İzmir olarak bununla ilgili sloganda belirledik ‘Az tuz, bol kepek sıhhatli ekmek’ Sizlerde ekmek satarken eldiven takıp satacaksınız. Yönetmelikte belirlenen kurallara uymayanlara da ağır cezalar getiriliyor. Biz de bu anlamda sizlere bu konuda detaylı bilgi verilmesi amacıyla bu semineri düzenledik. Faydalın olacağına inanıyorum.”diye konuştu.

Ardından Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Ziraat yüksek Mühendisi Yusuf Vangöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca çıkarılan yönetmelikle ilgili olarak slayt eşliğinde fırıncılara bilgiler sundu. Seminere 120 fırıncı ve çalışanın katıldığı öğrenilirken semineri tamamlayanlara önümüzdeki günlerde sertifika verileceği de bildirildi.