Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçede görev yapan gazetecilerle Didim Belediyesi Katı Atık depolama tesislerini yerinde inceledi. Başkan Kamacı’ya Belediye Meclis Üyesi Vedat Ege’de eşlik ederken, Tesis Sorumlu Halim Apaydın’da incelemelerde hazır bulundu.
Belediye Başkanı Kamacı işletmenin 2006 Aralık ayında açıldığını ve 2030 yılına kadar ömrü olduğunu belirterek, “Katı Atık depolama tesisimiz başta Didim merkez olmak üzere Akbük, Akyeniköy, Sarıkemer, Atburgazı ile merkeze bağlı köylerimizin çöpleri buraya boşlatılıyor. Bunları da protokol kapsamında alıyoruz. 2010 yılında çıkan yönetmelik kapsamında Belediyeler çöplerini bu tür tesislere bırakmak zorunda; bu anlamda bu belediyeler ton başına ödedikleri ücret karşılığında çöplerini bırakıyorlar” dedi.
Başkan Kamacı, çöplerin toplandığı alanda sinek olmadığını ve kokusunun da rahatsızlık vereceği düzeyde olmadığını ifade ederek, “Olumsuz anlamda bir durum söz konusu değil; bu yerin önemi yazın ortaya çıkıyor. Yazın binlerce ton çöp buraya dökülüyor. Buranın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Didim Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisi görevli Mühendis Aslı Kıray da, Didim merkez dahil 5 belde ile Didim’e bağlı köylerin çöplerinin alındığını açıklayarak, “Yazın ortalama günlük 150 Ton çöp buraya bırakılıyor. Kışın ise bu rakam 50 ton civarında, Yıl ortalaması ise 70 Ton düzeyinde; tesisin ömrü 2030 yılı olarak belirlenmiş. Burası tamamen dolduğunda dahi üzerine 7 metrelik bu tepe oluşturulacak” şeklinde konuştu.