Merkez de 2 – 9 Şubat tarihleri arasında verilecek kursa son müracaat tarihi ise 28 Ocak olduğu bildirildi.
Konu ile ilgili olarak Didim Ziraat Odası'nda düzenlenen toplantıya İlçe Tarım Müdür İsmail Efe, Halk Eğitim Müdürü Sezai Koçer, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin ve Bahattin Gökdemir ile birlikte Ziraat Odası Meclis üyeleri katıldı.
Konuyu Kaymakam Ali Katırcı ile görüştüklerini ve olumlu yanıt aldıklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, “Aynı kursu geçen sene de düzenledik, fakat biraz acemiydik. Bu sene bir kaç tane kurs açacağız. İlçemiz tarımını belirledi ve tarım zeytinciliğe yöneldi. Didim'de 600 Bin zeytin ağacımız var. Yeni ve eski zeytin ağaçlarında yapılması gereken budama yönetmeleri çiftçilerimiz tarafından bilinmiyor. Görevimiz çiftçiyi bilinçlendirmek, Kaymakamımızdan da destek aldık. Kursumuzu gerçekleştireceğiz” dedi.
İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe de, “Tarım İlçe Müdürlüğü olarak tarım, hayvancılık ve gıda üzerine çalışıyoruz. Bilimsel anlamda zeytin yetiştiriciliği yapmak için eğitim şart. Kuraklık nedeniyle vasat bir yıl geçirdik ve yüzde 70 hasat kaybımız var. Çiftçimizi bilinçlendirmek ve boş zamanlarını değerlendirmek adına bu kursu düzenleyeceğiz ve kurs sonunda sertifika vereceğiz” diye konuştu.
Kursun Didim merkezde düzenleneceğini ve talebe bağlı olarak Akyeniköy ve Akköy'de de kurs açılacağına değinen Efe, şunları söyledi: “Kursumuz; bir teknik bilgi, bir zeytin hastalıkları müracaatı ve bir de uygulamalı budama alanında eğitim verecek üç öğretmen dâhilinde gerçekleşecek. Bunun dışında kurs süresi boyunca Aydın İl Tarım Müdürlüğünde görevli uzmanlarda eğitimlerimize katılacak. Kurs süresinin bir hafta sürmesini planlıyoruz”
Kursa katılmak isteyenlerin 28 Ocak 2009 Çarşamba gününe kadar Didim Ziraat Odası'na başvuruda bulunmaları gerektiği belirtildi. Kursun Didim merkez için 2 – 9 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceği ve başlaması dâhilinde kursiyerlerden 20 Liralık kurs ücreti talep edileceği öğrenildi.