Çiftçilere yönelik olarak sağlanacak olan makine ve ekipman alımı desteklenmeleriyle ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Didim İlçe Müdürlüğü Gece toplantıları düzenlemeye başladı. Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için makine ve ekipman alımının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen tebliğ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 3 Temmuz 2012 tarihli resmi gazetede yayınlanmış ve bu tebliğden Didim Çiftçilerin faydalanması için Didim İlçe Müdürlüğünce tüm köylerde gece eğitimleri yapılmaya başlandı.

Akyeniköy beldesinde yapılan toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Didim İlçe Müdürü İsmail Efe ve İlçe Müdürlüğü Mühendisleri tarafından desteklemelerle ilgili olarak çiftçilere bilgiler sunuldu. Yapılan toplantıda çiftçilere desteklemelerin hangi şartlarda ve içeriğiyle ilgili bilgiler sunuldu; sorular cevaplandı.

Tebliği kapsamında alınacak makinelerde devlet desteği olarak alınacak makinenin %50 sinin devlet tarafından ödenmekte olması alınacak makinede çok büyük bir kolaylık sağladığını aktarılırken, Bu yönden özellikle Didim ve çevresindeki Çiftçilerini İlgilendiren Mibzer, El Traktörü, Pülvarizatör, Süt Sağım Makinesi ve Zeytin Hasat Makinesinin şartları konusunda daha detaylı bilgiler verildi. Düzenlenen toplantıda Destekleme verilecek olan makinelerden faydalanabilmek için ÇKS kaydı olması şartı gerektiği bunun yanında alınacak makinenin teknik özelliklerinin belirten teknik şartname ve teklif mektuplarının yeterli olduğu anlatıldı. Akyeniköy Beldesinin ardından toplantıların Akköy ve Fevzipaşa Mahallesinde yapıldığı ve tüm köylerde de bu toplantıların yapılacağı dile getirildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png