Belediye düğün salo“Meme Hastalıkları ve Korunma Yolları” konulu konferansa Doç. Dr. Cüneyt Ertuğrul konuşmacı olarak katıldı. Konferansı Didim Belediye Meclis üyeleri Figen Cevrem Gürsoy ve Özlem Aydın ile belediyede çalışan bayan zabıtalar ve Didimli bayanlar dinledi.
Konferans öncesi konuşan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Kent Konseyi olarak Sağlık anlamında konferansların ilkini yaptıklarını belirterek, “Bu konferansların devamını sağlayacağız. Alanında uzmanlaşan Cüneyt Tuğru hocamızı sizlerle buluşturmaktan mutluyuz” dedi.
Konuşmasında bayanlara meme hastalıkları hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Cüneyt Ertuğrul, meme kanserinde artışların olduğunu fakat tedavi, tanı ve teşhislerde de önemli ilerlemelerin kaydedildiğini kaydederek, “Bu hastalıkta en önemli konulardan birisi, kişi kendi kendine tedavi edebilmesi. Bu kendi kendine tedavi ölümlerin önüne geçebilecektir” dedi.
Konferansta meme ile ilgili hastalık ve rahatsızlıklardan en önemlileri olan Mastalji (Meme ağrısı) ,Fibrokistik Hastalık, Fibroadenom ve Meme kistleri hakkında bilgiler aktarıldı.