AK Parti’nin yeni yönetim kurulunun tamamının katıldığı kahvaltıya İlçe ve Belde yönetimleri, Belediye Meclis Üyeleri ile Kadın ve Gençlik Kolları yönetimleri de hazır bulundu.
AK Parti Didim İlçe Teşkilatının yeni yönetimi, partinin Kadın ve Gençlik Kolları yönetimiyle bir araya geldi. İlk-San Tesislerinde verilen Kahvaltıya AK Parti İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım, İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Bayar, Gençlik Kolları Başkanı Vedat Yamaç, Didim, Akbük ve Akyeniköy Belediye Meclis üyeleri katıldı. Kahvaltının ardından konuşan AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım düzenlenen bu toplantının bir aile toplantısı olduğunu belirterek herkese hoş geldiniz dedi. Yıldırım düzenlenen kahvaltının Gençlik Kollarında görev yapan bir partilinin teklifi üzerine yapıldığını belirterek “Bu genç arkadaşımız bana gelerek partide kimin görev aldığını kimin ne görev yaptığını bilinmediğini bana söyledi ve bu tür bir organizasyon yapılarak tanışma ve iletişim kurulması gerektiğini belirtti. Biz de aile içi tanışma anlamında bu toplantıyı düzenledik.”dedi. Yıldırım konuşmasının ardından İlçe Yönetim Kurulunda görev alanları tek tek tanıttı.
Tanıtım törenin ardından konuşmasını sürdüren İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım “Zaman zaman vatandaşları dinlediğimizde partili partisiz, halkın ve esnafın dediği şu; Didim’in bir kere de olsa AK Partiye ihtiyacı var. Yani AK Partinin Didim’in dopingi ilacı olduğunu herkes dile getiriyor. Biz de 2014 seçimlerine bu şekilde hazırlanıyoruz. Didim’i kazanmak, AK belediyeler arasında sokmak için çalışacağız.”dedi. Yıldırım Didim’de AK Parti içerisinde birlik ve beraberliği tesis etme için görevi kabul ettiğini belirterek “Ben birlik ve beraberliğin sürmesi, partimizin burada temeli atan birisi olarak kabul ettim.”dedi.
Ardından AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Bayar bir konuşma yaptı. Bayar konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü; “Gün Partimizin teşkilatımızın birlik ve beraberlik günüdür. Parti yönetimimiz ana kademesiyle kadın ve gençlik kolları yönetimiyle bu duygu ve heyecan içindedir. Didim’in AK Parti yerel iktidarına ihtiyacı vardır. 2004 ve 2009 yıllarında çeşitli sebeplerle başaramadığımız yerelde iktidarı kazanmak hepimizin sorumluluğundadır. Bunu 2014 yılında başaramazsak partiliyiz diyen hepimiz vebal öderiz. Başarı için mecburiyetimiz vardır.”diye konuştu. Bayar daha sonra Kadın Kollarında görev alan bayanları tanıttı.
Daha sonra İlçe Gençlik Kolları Başkanı Vedat Yamaç kısa bir konuşma yaptı. Yamaç Gençlik Kolları olarak her zaman en iyi şekilde çalışmaya devam edeceklerini belirterek, Gençlik Kolları yönetimini tanıttı.
“HEDEFTEKİ 3 SORUN..”
Konuşmaların ardından basına açıklamalarda buluna AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım, yeni yönetimde Didim’deki 3 sorun üzerine çalışmalara başladıklarını belirtti. İlk etapta belirledikleri 3 sorunu çözmeye çalışacaklarını belirten Yıldırım “Biz 2014 yerel seçimleri için çalışmalarımıza başladık ama Didim’in sorunlarının çözümü için de boş durmayacağız. Didim’de Türkiye’nin standartlarına uymayan, bir giriş yolu var. Akbük’ten gelen giriş yolunda çalışmalar başlamıştı ama burayı yapan müteahhidin Söke’de de yol yapması nedeniyle bu yol gecikti. Biz Didim’in bu giriş yollarından birisinin duble yol yapılması noktasında çalışmalara başlayacağız. Didim’deki iktidarın temsilcileri olarak hem yerel merkezde hem de Hükümet merkezli yetkililerle irtibata geçerek yolun yapımı noktasında girişimlerde bulunacağız.”dedi.
Yıldırım diğer bir hedeflerinin ise Hastane’deki doktor sıkıntısının azaltılması olduğunu söyledi. Didim Devlet Hastanesinin fiziki anlamda yeterli bir hastane olduğunu, kalite denetimlerinde Aydın’daki en iyi hastaneler içerisinde yer almasına rağmen doktor sıkıntısı yaşadığını belirtti. Doktor sıkıntısının hükümet kaynaklı olmadığını belirten Yıldırım “Buraya gelen doktor yeterli hayat standartı olmadığını düşünerek ataması buraya çıksa da gelmek istemiyor. Tabi bunda Didim’in diğer sıkıntıları da etkili; Şehir ulaşımı kötü, sosyal hayat yok, yeşillik yok, tiyatro, sinema salonları yok, bunlarda gelen doktorların Didim’de kalmamasını tetikleyen diğer etkenler. Şu an geçici doktorlarla hizmet verilmeye çalışılıyor ama Biz Sağlık Bakanlığımıza bizzat giderek Didim’e fedakar doktorlar istediğimiz söyleyeceğiz ve bu sıkıntının giderilmesi noktasında girişimlerde bulunacağız.”dedi.
Yıldırım eğitim anlamında da Didim’de sıkıntıların olduğunu belirten “Fevzi paşa Mahallesinde bulunan Akbudak İ.Ö.O’da geri kalmış bir ilköğretim okulunda farkı yok, bunu gittik ve gördük. Hakkari de karı gören okul Didim’de denizi göre okul. Bir öğretmen iki tane sınıfı birden okutuyor. Bu pozisyonda artık eğitim kalmadı. Eğitim’de Fatih Projesi başlatılırken biz Didim’de nasıl eğitim veriyoruz bun bakılmalı. Bu konuda İl Genel Meclisimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve gerekirse Bakanlıkla bu sorunu çözmek istiyoruz.”dedi.
“YATIRIM PROGRAMI…”
Yıldırım Didim’de devam eden yatırımlara da değinerek “Efeler Mahallesinde Sağlık Ocağı yapımı sürüyor. Futbol Sahamızın yan tarafından bir ilköğretim okulu yapımı olacak. Yine İş adamı Nurettin Karakış’ın başlattığı fakat devam etmeyen okul inşaatı İl Genel Meclis olanaklarıyla yapılacak. Bunun dışında Mersindere Mahallesine bir sağlık ocağı yapılması gündemimizde bulunuyor. Onu da programa aldırmak için çalışacağız. Tüm bu konuların takipçisi olacağız.”dedi.