Didim AK Parti Gençlik Kolları ilk yönetim kurulu toplantısı parti binasında yapıldı. Tanışma merasiminin ardından Gençlik Kolları Başkanı Vedat Yamaç’ın misafiri olarak toplantıya davet edilen Av. M. Fatih Karapınar söz aldı. Karapınar konuşmasına, önümüzdeki yerel seçimlerde, AK Parti'nin ülke genelinde aldığı % 50'lik oy oranına yakışır başarıda bir oy oranı alarak Didim'in yıllardır çözülemeyen sorunlarının da bu vesileyle ve AK Parti yönetimiyle çözüme kavuşturulmasının elzem olduğuna dikkat çekerek başladı. Hizmet etmenin başarıyı kendiliğinden getireceğine inandığını söyleyen Karapınar, AK Parti Didim İlçe Teşkilatı'nın ve Gençlik Kolları'nın yapacağı etkinliklerde, faaliyetlerde maddi-manevi hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağını ve her zaman partisinin yanında olacağını, bunun herkes tarafından böyle bilinmesi gerektiğini söyledi.
Toplantıda konuşan AK Parti Didim Gençlik Kolları Başkanı Vedat Yamaç, Geçen ay yapılan 3. Olağan Gençlik Kolları Kongresi'nden birlik ve beraberlik mesajlarının çıktığını, kendisine oy veren vermeyen ve kongreye katılan herkese teşekkür ettiğini, Didim için yeni bir dönemin başladığını ve hep birlikte eskisinden çok daha fazla çalışacaklarını belirtti. Yamaç AK Parti Gençlik Kolları olarak Didim siyasetinde daha aktif ve etkin bir rol üstlenmek istediklerini, halkın karşısına yeni projelerle çıkacaklarını, yönetimindeki tüm arkadaşlarına güvendiğini ve inandığını vurguladı.
Toplantıda son sözü alan AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk ise, “Partimiz şu an kongreler sürecini yaşıyor. Geçtiğimiz ay ilçemizde Gençlik Kolları Kongresi'ni yaptık. 1 Ekim Cumartesi günü saat 17:00'de Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde ilçemizin 3. Olağan Kadın Kolları Kongresi'ni yapacağız. Yeni ilçe başkanımızı ve yönetimini belirleyecek olan İlçe Kongresi'nin tarihi ise, tüm Türkiye'de olduğu gibi, 23 Ekim günü açıklanacak. Yani İlçe Kongremizin tarihi henüz belli değil, ancak şu anki mevcut yönetimimizle kongre takvim sürecini harfiyen uyguluyor ve takip ediyoruz. Çok yakında kongrede oy kullanacak üyelerimiz mahalle mahalle seçilerek, ilan edilecek. İlçe Kongresi'nde yeni İlçe Başkanı'nı, İlçe Yönetim Kurulu'nu ve önümüzdeki yıl yapılacak olan İl Kongresi'nde İl Başkanı'nı seçecek olan İl Delegeleri'ni de belirleyeceğiz. Ben inanıyorum ki, önümüzdeki süreçte ilçemizde yapacağımız 3. Olağan İlçe Kongresi'nden AK Parti Didim İlçe Teşkilatı güçlenerek ve yekvücut halinde çıkacaktır. Bu da bize yerel iktidarın ve Didim'e hep birlikte hizmet etme onurunu yaşamamızın önünü açacaktır. Ben buradan bütün üyelerimize, seçilecek delegelerimize, mahalle başkanlarımıza ve yönetimlerine, belde ve ilçe yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve belediye meclis üyesi arkadaşlarıma bir kez daha sesleniyor ve ancak hep birlikte hareket edersek, birlikten güç doğar felsefesine inanırsak ve bunun gereklerini yaparsak başarılı olabileceğimizi hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.